Найкращий помічник на кухні: як обрати блендер

Promo

Блендер уже давно став незамінним помічником на кожній кухні. За його допомогою можна готувати безліч страв та напоїв. 

Головне завдання блендера – змішувати продукти в однорідну суміш. Однак кожен прилад робить це по-різному, зараз представлено багато моделей з різним функціоналом. Блендер на будь-який смак та ціну можна обрати тут https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/blendery.html.

 Види блендерів

Виділяють два основні види блендерів – стаціонарні та ручні (занурювальні).

Ручний блендер – це ручка з двигуном, яка має різні насадки. Його називають занурювальним, бо насадку треба занурювати в миску з продуктами. Такі блендери підходять для подрібнення м’якої їжі та приготування пюре.

Переваги:

  • можна готувати у різних посудинах,
  • робити невеликі порції,
  • компактний зручний розмір,
  • зручність у використанні: легко складається та розбирається,
  • має багато насадок.

Стаціонарний

Такий блендер зручно використовувати щодня. Він зручний, бо його не треба тримати в руках при подрібненні продуктів. Пристрій складається з підставки з ножами та чаші. Він ідеально підходить для приготування супів-пюре, коктейлів, смузі.

Переваги:

  • зручність, завдяки об’ємній чаші продукти не розбризкуються,
  • можна готувати великі порції,
  • не вимагає вашої безпосередньої участі,
  • широкий вибір моделей з різним об’ємом та комплектацією.

Потужність

Це один з найголовніших критеріїв вибору. У занурювальних пристроїв вона варіюється від 140 до 2000 Вт. Потужний блендер швидко перемелює продукти та не нагрівається. Для переробки м’ясних продуктів можна обрати пристрої потужністю до 450 Вт. Ґрунтуючись на наших спостереженнях, для повсякденного використання краще вибрати модель на 600–800 Вт. Блендери потужністю за 1000 Вт найчастіше професійні й можуть перемолоти всі продукти. Але вони й коштують дорожче.

Критерії вибору

  1. Спочатку треба визначити, для приготування якої їжі потрібен блендер.

Для дитячого харчування краще обрати стаціонарний прилад, добре, якщо він працює на кількох швидкостях. Чаші на 500 мл у такому випадку буде достатньо.

Для приготування фаршу краще обрати блендер потужністю від 600 Вт. Дуже потужні пристрої здатні перемолоти навіть заморожене м’ясо.

Для коктейлів підійде будь-який блендер. Для змішування м’яких інгредієнтів вистачить занурювальної моделі, але якщо потрібно подрібнити лід, то краще обрати стаціонарний блендер.

  1. Габарити. У стаціонарному пристрої зручніше готувати великі обсяги, проте при зберіганні він займає багато місця. А занурювальний компактніший і має різні насадки.
  2. Перед купівлею пристрою потрібно визначити зручну довжину шнура, щоби під час приготування їжі не виникало незручностей.
  3. Швидкість та функції режиму роботи.
  4. Матеріал. У виборі стаціонарного блендера потрібно звернути увагу на чашу, а в занурювальному – на основну насадку.

Теги: