У Харківській області стали менше виробляти м'яса

У Харківській області стали менше виробляти м'яса

Фото: Liter.kz

Порівняно з минулим роком майже на 9 % в області зменшилося виробництво м'яса. Натомість в регіоні стали більше виробляти яєць та молока.

Такі дані станом на 1 грудня повідомили в Головному управлінні статистики в Харківській області. За даними управління, на початок місяця в господарствах області кількість поголів'я великої рогатої худоби склала 185 тисяч, свиней – 190,9 тисячі, овець та кіз – 71,8 тисячі, птиці свійської – 8,2 мільйона.

Порівняно з минулорічним груднем кількість свиней збільшилась на 27,5 тисячі (на 16,8 %), птиці свійської – на 0,2 мільйона (на 2,1 %). При цьому поголів'я великої рогатої худоби зменшилось на 2,8 тисячі (на 1,5 %), овець та кіз – на 3,8 тисячі (на 5 %).

Читайте також: Лідери подорожчання: найбільше в області зросли ціни на хліб та овочі

У січні-листопаді господарствами усіх категорій області було вироблено м'яса (у живій масі) 99,7 тисячі тонн, молока – 491,4 тисячі тонн, яєць – 540,5 мільйона штук, вовни – 52 тонни. Порівняно з відповідним періодом минулого року виробництво яєць збільшилося на 24,4 мільйона штук (на 4,7 %), молока – на 0,5 тисячі тонн (на 0,1 %). Виробництво м'яса (у живій масі) зменшилось на 9,4 тисячі тонн (на 8,6 %).

Автор: Олександр Ушаков