Віце-губернатор назвав систему прибирання вулиць матрьошкою

18.07.2012 13:13 Економіка
Снігоприбиральна техніка та матеріал для посипання готові до зими на 88 %.

За цими показниками Харківська область випереджає решту областей України, - повідомив на прес-конференції перший заступник губернатора Валентин Дулуб.

- Починаючи з 2011 року ми ввели систему, згідно з якою кожний район має план ліквідації заметів. Це означає, що на схемі прибирання територій має бути позначено, по-перше, хто буде прибирати сніг, наприклад, від Харкова до населеного пункту. По-друге, хто прибиратиме сніг у районному центрі. І по-третє, хто проводитиме ці роботи від районного центру до кожного населеного пункту і безпосередньо на місцях.

Завдяки такій “матрьошці” минулого сезону у нас не було жодної критичної ситуації, не зважаючи на те, що були перемети, висотою у три метри.  Так, ми не допустили, щоб хоча б один маршрутний чи шкільний автобус запізнився або не вийшов на дорогу, - сказав Валентин Дулуб.

Минулого року снігоприбиральна техніка Харківщини рятувала Запорізьку область та Автономну республіку Крим, які власними силами не могли розібратися зі сніговими заметами. Ситуація може повторитися і цієї зими.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта