На що підуть гроші від подорожчання квитків. Коментар Укрзалізниці

18.07.2013 11:08 Економіка
http://obozrevatel.com http://obozrevatel.com

Укрзалізниця запланувала придбати нові вагони, але коштів на них немає.

Про це сьогодні під час відеоконференції розповів заступник Генерального директора Укрзалізниці Павло Чекалов. За його словами, планується придбати 240 пасажирських вагонів. Але коштів на оновлення рухомого складу у держбюджеті немає. Власними силами Укрзалізниця вирішити це питання не може.

- Ми розглядаємо варіант провести ремонти у вагонах, час експлуатації яких уже закінчився, аби кількість вагонів у рухомому складі наступного року не зменшилася, - зазначив Павло Чекалов.

Так, за його словами, щороку 500 вагонів знімають з рейок через закінчення терміну їх експлуатації. Проте, вагони могли б ще прослужити, якщо зробити у них капітальний ремонт.

Павло Чекалов повідомив, що кошти виручені від підвищення тарифів на квитки підуть на регламентний ремонт та на зменшення збитків від пасажирських перевезень. За його словами, за рік вдасться виручити додаткових 270 млн грн. Для порівняння — вартість одного вагону становить 12 млн грн, ціна ремонту — 4-5 млн грн.

Нагадаємо, з 16 липня відбулося підвищення тарифів на квитки у вагонах купе та плацкартних на 10 % у дальньому сполученні (надбавка нараховується від чистої вартості квитка без ПДВ та комісійного збору), та на 5 % на міжнародні перевезення. Також вартість на купейні та плацкартні квитки підвищиться ще на 10 % з 1 жовтня.

Ціни на квитки у вагони "СВ" та на потяги Інтерсіті+ не підвищуються.

За словами Павла Чекалова, вартість квитків не змінювалися з 2009 року. Ціну підвищено через інфляцію, подорожчання топлива, енергоносіїв, металопрокату.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта