Діти наколядували купу подарунків у нардепа від Харківщини

09.01.2013 15:43 Культура
http://www.orthodox.vinnica.ua/ http://www.orthodox.vinnica.ua/
У Краснокутському районі Харківський області на Різдво відбувся фестиваль колядок. Як запевнили організатори він став наймасштабнішим на Харківщини.

Захід пройшов на сцені Мурафського сільського Будинку культури. Як розповіла завідувач сектору культури Краснокутської райдержадміністрації Тамара Андрійчук у фестивалі, який тривав близько трьох годин, взяли участь творчі колективи з усього району.

Зокрема, колектив художньої самодіяльності Пархомівського Будинку культури №2, Мурафської сільської ради, хор з Краснокутської селищної ради.

Але більше було колективів, які складалися з вихованців дитячих садочків та учнів шкіл.

– Наймолодшим учасникам було три-чотири роки. Вони були одягнені у костюми янголят. А найстаршим учасникам – близько 70-ти років. Майже усі пісні виконувалися акапельно. Взагалі учасники виступали у формі вокально-тетралізованого дійства, тобто був не лише спів, а й аматорська театральна гра, на сцені ставили різдвяні декорації. Також взяв участь хор з Дублянського храму. Усі були вражені багатоголосим церковним співом, – зазначила Тамара Андрійчук.
За її словами на захід прийшло близько 300 глядачів. Зал був заповнений вщент, люди навіть стояли у проходах. У планах організаторів проводити такий фестиваль щорічно, і, можливо, поширити його на усю область.

– Я думаю, що фестиваль буде щорічним. Якщо ми, як говорять, наберемо обертів, У бюджеті ми заклали кошти на це свято. Ми будемо добиватися, щоб фестиваль набув обласного рівня, адже такого фестивалю ще не було в області. Наш фестиваль – перша ластівка на Харківщини. Ми будемо його вдосконалювати та розширювати.

Участь у фестивалі взяв благочинний Краснокутського району отець Миколай Чебір, священослужителі району, голова Краснокутської РДА Віктор Ечкенко.

– Спонсорами виступилти подружжя – Тетяна Володимирівна та Олександр Миколайович Біловол (народний депутат України - Авт.), які люб’язно надали нам матеріальну допомогу. Вони усім дітям та учасникам подарували різдвяні подарунки. Свято відбулося на високому рівні, – зазначила Тамара Андрійчук.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта