Прості харків’яни стануть суддями міжнародного кінофестивалю

25.09.2013 09:00 Культура
http://ukropp.com http://ukropp.com
Завтра, 26 вересня, в Кінотеатрі “Боммер” розпочнеться показ короткометражних фільмів-фіналістів одного з найбільших інтерактивних фестивалів світу.

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів-2013 (Manhattan Short Film Festival) у Харкові розпочнеться завтра, 26 вересня і триватиме до 2 жовтня. У ці дні в кінотеатрі “Боммер” по тричі на день показуватимуть десять фестивальних фільмів-фіналістів (о 17:00, 19:00 та о 21:00). Разом з харків’янами познайомитися зі стрічками зможуть мешканці Києва, Одеси, Дніпропетровська, Донецьку, Львова та міст шести континентів. Всього фестиваль має зібрати близько 100 тис глядачів.

- Це один з найбільших у світі інтерактивних фестивалів короткометражного кіно, який щорічно збирає заявки на участь від режисерів з усього світу. У кінці вересня у дні фестивалю в кінотеатрах презентують підбірку із десяти фільмів-фіналістів, - розповіла директор кінотеатру “Боммер” Тетяна Пурдич. - Особливість цього фестивалю в тому, що переможців обирає багаточисельна міжнародна аудиторія протягом одного тижня.

Тобто переможця визначать самі глядачі, які приходитимуть у ці дні до кінотеатрів, щоб подивися фільми. Разом з квитками їм видаватимуть бюлетені, на яких люди після перегляду зможуть проголосувати за ту стрічку, яка сподобалася найбільше. Стануть суддями і харків’яни. Хто прийде на сеанс, також візьме участь у голосуванні. Як розповіла Тетяна Пурдич, після кожного перегляду результати голосування будуть відправлятися до Києва, а компанія-дистриб’ютор їх надсилатиме до Нью-Йорка. До речі, цього року на фестивалі ввели ще одну номінацію — “Краща акторська робота”. Тож кіномани визначать і найталановитішого актора короткого метру.

Цього року на участь у фестивалі надійшло 628 стрічок із 48 країн. У числі ж фіналістів опинилися роботи режисерів із шести країн — Фінляндії, Великобританії, Австралії, Франції, Ірландії та США. Серед кращих стрічок — анімаційний фільм про старі сільські меблі від ірландського режисера Тоні Донохью «Ірландські народні меблі». Кінострічка була показана на понад 100 кінофестивалях. Також кіномани зможуть познайомитися з дипломною роботою американського режисера-початківця Джейкоба Сильмана «Межа осілості», сюжет якої побудований на реальних подіях. Це історія єврейського хлопчика, який намагається уникнути примусового призову в російську армію в період Кримської війни. Скандинавський кінематограф представить комедію Сельми Вільхунен «Чи повинна я подбати про все?», що описує хаотичний ранок фінської сім'ї, у якій мама прагне все контролювати. У драмі «Блек -метал» режисер Кет Кендлер (США) показала, як головний герой фільму вокаліст блек-метал групи зіткнувся з наслідками впливу своїх повних насильства текстів.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта