Як насправді для дітей проходять зйомки в кіно (ФОТО)

16.11.2012 15:10 Культура
Про свої єдині зйомки в кіно розповів режисер Олександр Бартеньєв.

Cьогодні у кінотеатрі ім. О. Довженка відбувся показ короткометражного фільму 1965 року “Тореодори із Васюківки”.

Фільм показали в рамках кінофестивалю “Харьковская сирень P. S.» з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку.
Подивитися улюблену стрічку дитинства прийшли дорослі, а також школярі. Перед кінопоказом до глядачів звернувся кінокритик Володимир Миславський.


- Цей фільм отримав стільки нагород, скільки ні один фільм до цього не отримав, - сказав Володимир Миславський, - це дитячий фільм, а дитячий фільм знімати дуже складно. Крім того, він короткометражний, його тривалість 29 хвилин. Короткометражний фільм зняти ще важче, проте автори впоралися.


На зустріч з глядачами сьогодні прийшов сам виконавець головної ролі — Олександр Бартеньєв. Режисер разом зі своїм учнем розповів про фільм, виконав кілька пісень та прочитав уривки з Чехова, Блока та інших.

- Це не дитячий фільм, я не згоден з прекрасним критиком, який щойно виступав, це епоха великої культури, - сказав виконавець головної ролі.



Сам Олександр Бартеньєв зізнався, що єдиний фільм, в якому йому довелося знятися, він не переглядає.
- Мені важко його дивитися. Якщо ви уважно подивитеся фільм, то побачите, що він трагічний, - каже виконавець головної ролі.

Режисер розповів, що зйомки фільму “Тореодори з Васюківки” були важкими.
- Ми бігали по стерні, корова наступала нам на ноги, нам робили уколи, - згадує Олександр Бартеньєв. - Це була тяжка, каторжна праця. Ми були юними хлопчиськами, працювати починали о шостій ранку і закінчували Бог знає коли. Проте атмосфера була дуже хорошою.

Довідка “СК”. Фільм “Тореодори з Васюківки” був знятий 1965 року на Харківському телебаченні. Його зняли режисери Самарій Зелікін та Валентина Осипянц. Головні ролі Яви Реня та Павлуші Завгороднього виконали Олександр Бартеньєв та Олександр Мінін.

Фільм отримав Гран-прі на Міжнародному фестивалі в Мюнхені в 1968 році та головну премію на міжнародному фестивалі в Александрії (Австралія).

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта