Тринадцятирічна дівчина стала інвалідом, проїхавшись на поїзді

Близько 20-ї години вечора 13-річна мешканка одного з сіл Полтавської області вирішила погратись на залізниці.

Дівчина запропонувала трьом своїм шкільним друзям разом провести вільний час. А саме – покататися на підніжках вантажних потягів, які уповільнюють свій рух по станції Свинківка. Приятелі відмовились від такої пропозиції. Тож, не знайшовши згоди серед товаришів, дівчина сама пішла на станцію. Побачивши вантажний потяг, вона заскочила на підніжку. Спочатку поїзд рухався повільно, але потім почав стрімко набирати швидкість. У якусь мить неповнолітня й вирішила зіскочити з потяга, повдомили у прес-службі УМВС України на Південній залізниці.

– У результаті дитячої легковажності дівчина опинилася в Полтавській дитячій лікарні №3 із діагнозом: травматична ампутація лівої стопи та розтрощення м’яких тканин правої стопи. Дитині було проведене оперування обох ніг… Як це не прикро, але саме у розквіті свого життя дівчина вже стала інвалідом, – з сумом розповів про наслідки цієї надзвичайної події начальник вiддiлення кримінальної міліції у справах дітей УМВСУ на Південній залізниці підполковник мiлiцiї Олександр Колесник.

Загалом з початку поточного року на Південній залізниці трапилось десять випадків дитячого травматизму, серед яких два – зі смертельними наслідками.

Найчастіші неповнолітні потерпають від залізничних травмувань та уражень електричним струмом. Як правило, причиною дитячого травматизму є власна необачність та бездоглядність з боку дорослих.