Що не можна їсти на Новий рік. Поради від “МастерШеф”

30.12.2013 15:01 Суспільство
http://livecinema.ucoz.ua/ http://livecinema.ucoz.ua/
Учасник другого сезону кулінарного телешоу “МастерШеф” Іван Трушкін розповів, яким має бути новорічне меню.

На думку Івана Трушкіна, їжа перш за все має бути корисною. Новорічної ночі не варто перевантажувати свій шлунок такими всіма улюбленими стравами як «Олів’є», «Шуба» чи м’ясо по-французькому. Замість них краще приготувати інші, не менш смачні, але набагато корисніші кулінарні шедеври. Так, Іван Трушкін запропонував новорічне меню із трьох страв: роли-млинці із сирно-креветковим мусом, жульєн з куркою і грибами та італійський десерт панакоту.

– Для закуски перш за все нам треба напекти млинців. Дуже легкими вони виходять, якщо тісно замісити на газованій воді. Тобто, замість молока ми додаємо газовану воду у тих самих пропорціях і додатково – ще одне яйце. Млинці вийдуть прозорими, майже білого кольору, – поділився секретом Іван Трушкін.

Також для ролів знадобляться відварені креветки, твердий сир (не сирний продукт), зелень та помідори. Усі ці продукти подрібнюємо, перемішуємо, заправляємо сметаною та загортаємо у млинці. Рулетики ріжемо та викладаємо на тарілку.

Як основну страву Іван Трушкін радить обрати жульєн. Для його приготування знадобиться 700 г курятини (найкраще курячі ніжки), 150 г твердого сиру, 1 кг цибулі, 1 кг шампіньйонів, 1 стакан сметани і зелень.

– Цибулю треба порізати півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до напівготовності. Те саме робимо з шампіньйонами. М’ясо курки ріжемо на маленькі шматочки і також обсмажуємо.
Для жульєну також необхідно зробити соус. Для цього треба підсмажити на вершковому маслі кістки, які залишилися від курки. Після цього додаємо туди воду і чекаємо, поки вона закипить. Бульйон солимо, перчимо, проціджуємо і додаємо сметану. На півсклянки рідини вам знадобиться стакан сметани.

– Далі беремо форму для випічки і викладаємо наші продукти. Перший шар – цибуля, другий – гриби, третій – курятина, четвертий – соус, і п’ятий – тертий сир, – розповів Іван Трушкін. – Наостанок страву треба посипати рубленою зеленню і поставити випікатися у духовку до того моменту, доки на сирі не з’явиться скоринка.

Рецепт найпопулярнішого італійського десерту, а також улюбленого десерту знаменитого американського гангстеру Аль Капоне читайте тут.

Ірина Гудзь, матеріал з газети “Слобідський край” №155 від 28.12.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта