АТОвці передають особисті речі до музею в Харківській області

29.06.2017 08:50 Область Online
фото: Марина Проценко фото: Марина Проценко
Уже не один рік у Красноградському краєзнавчому музеї ім. П. Д. Мартиновича збирають світлини місцевих бійців, які захищали рідну землю або ж сьогодні несуть службу в зоні АТО.

Історія  комунального закладу «Красноградський  крає­знавчий музей ім. П. Д. Мартиновича»  нерозривно пов’язана з життям і творчістю видатних красноградців.

Проте сьогодні стіни музею поповнюють нові експозиції, які зв’язують історію і сучасність. Це особисті речі бійців антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях та їх світлини, які сьогодні складають основу музейного залу «Герої не вмирають».



Його облаштували ще з початком збройного конфлікту на Сході. Із часом світлин ставало більше, а серед них з’явилися зображення тих, кого забрала війна. Таких у районі троє. Один з них – Сергій Дейнега із села Кобзівка, а також Сергій Глєбов, який народився в Берестовеньці, та Григорій Калашник з Миколо-Комишуватої.



Іншу частину фотовиставки складають фотографії тих бійців, які вже повернулися додому, та тих, які сьогодні захищають нашу країну.

– Ми спілкуємося з нашими земляками, – розповіла директорка музею Наталія Швець. – Просимо висилати нам фото для виставки. Вже назбирали не один десяток.

Тож  у залі розмістилися світлини Олександра Ткаченка, Віталія Сіладі, В’ячеслава Кропивки, Олександра Невякіна, Владислава Зінченка, Сергія Міщенка та Олександра Лашуні. Є і світлини Віктора Абрамова, Олександра Шалдуги, Сергія Сливки, а також  Віталія Буйленка.

Окрім фото героїв, у музеї є колекція бойових стягів, фрагменти ворожих мін і снарядів. Як і фотографії, ці речі передають до закладу особисто бійці. Приміром, бойовий стяг з підписами бійців військового угрупування «Північ», який майорів на блокпості Камишино, передав боєць АТО Віталій Сіладі.

На почесному місці в музеї розміщено військову форму, на якій світяться пробиті кулями отвори. Це військова форма Олександра Ткаченка.



Цьому бійцю, якого було тяжко поранено під час боїв за Щастя Луганської області, кошти на лікування збирали всім районом і навіть організували благодійний  ярмарок. Детальніше про це читайте у статті.

Унікальні вироби із підручних матеріалів виготовляють діти у Харківській області

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта