Як пережила зиму найновіша дорога області, розказали дорожники

05.04.2019 14:51 Область Online
Фото:ukravtodor.gov.ua Фото:ukravtodor.gov.ua
Дорожники проводять моніторинг стану автошляхів державного та місцевого значення.

Як запевнив 5 квітня перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка, автомобільна дорога Р-46 Харків — Охтирка, що поєднує Харківську та Сумську області, цю зиму пережила зиму «100 % добре».

— Я особисто перевіряв її, також перевіряла стан дороги комісія, про що складено відповідний акт, — розповів Сергій Пляка. — Тільки в одному місці по Дергачівському районі видно, що (мабуть, вантажним автомобілем) зруйнований приблизно на 5 сантиметрів край проїзної частини. Це ми підправимо. А, власне, сама дорога по всьому напрямку, включаючи відремонтований шляхопровід поблизу села Губарівка Богодухівського району, — пережила зиму добре.

Одначе, за даними дорожників, на інших дорогах області зима таки внесла свої корективи. Тому, за результатами моніторингу решти шляхів, будуть вноситися корективи у ремонтних планах.

— Як приклад, на дорозі Харків — Вовчанськ є ділянка у 500 м, конкретно віраж перед самим Старим Салтовим, після зими він зруйнований, тому там тільки ліквідацією ямок не обійтися. На дорозі Харків — Зміїв, поблизу Безлюдівки, зможемо ліквідувати одну ділянку ямковим ремонтом, але ділянку за Водяним до Змієва, де сьогодні люди їздять по узбіччях та виїздять на поле, робитимемо вже також не ямковим ремонтом, — навів приклади Сергій Пляка.

Для довідки: Дорога Р-46 Харків — Охтирка,103 кілометри. Її ремонт розпочався у 2016 році. Тоді привели до ладу 16 км дорожнього покриття. У 2017-му зробили ще 18 км дороги. У 2018-му роботи проводилися за кошти державного бюджету за окремою бюджетною Програмою — 3111150 “Покращення стану автомобільної дороги Харків — Охтирка”. У рамках реалізації відповідної бюджетної програми провели ремонт автомобільної дороги Р-46 Харків — Охтирка на всій протяжності, що становить 104 км. У Харківській області — 81,7 км (у тому числі 1 міст), у Сумській області — протяжністю 21,9 км (у тому числі 2 мости).

У результаті, протягом минулого року тут повністю відновили покриття, уклавши два нові шари асфальту та відновивши основу в тих місцях, де вона була пошкоджена. На дорозі також зробили нові автобусні заїзди, встановили павільйони на зупинках та бар’єрне огородження, нанесли нову розмітку.

Відремонтована дорога проходить через 11 населених пунктів і розрахована на рух до 30 тисяч автомобілів на добу.

Читайте також: У районах області осучаснюють під'їзди багатоповерхівок