Харківське "Динамо" програло у хокей киянам

26.03.2013 12:06 Спорт
фото ФК Динамо фото ФК Динамо
Боротьба за «бронзу» у фіналі чемпіонату України з хокею сезону 2012/2013 між харківським «Динамо» та київським «Соколом» мала складатися із двох поєдинків, але через певні обставини вирішили провести одну гру на чужому для обох команд майданчику.

За арену вибрали донецький Палац спорту «Дружба».

Матч мав відбутися 24 березня о 12.30, але несподівано втрутилися погодні умови. Через снігопад, який обрушився на Київ, хокеїсти «Сокола» не змогли вчасно дістатися до Донецька, тому початок матчу було перенесено. Крім того, гра пройшла без глядачів, без заливки льоду в перервах і взагалі у форматі «брудного» часу періодів – тобто, без зупинки таймера під час ігрових пауз.

Проте, це ніяк не вплинуло на прагнення кожної з команд здобути перемогу, тому на льоду було спекотно від запеклої боротьби. Першими відзначились кияни. На 16-й хвилині матчу ворота динамівців «розпечатав» Валентин Олецький, і за рахунку 0:1 на користь «Сокола» команди пішли на першу перерву. У другому періоді суперники харків’ян подвоїли рахунок завдяки шайбі, яку Сергій Черненко закинув на 29-й хвилині, коли «Динамо» грало в меншості.

Припустивши помилки, які привели до двох забитих шайб, динамівці все ж таки змогли налаштуватися на гру та зрівняли рахунок. Двічі відзначився Роман Долгіх.

Спочатку російський легіонер харківського клубу забив на 33-й хвилині з передачі Романа Блоха, а за кілька секунд до кінця третього періоду виконав стрімкий прохід і вдруге уразив ворота суперника – 2:2.

Гра в додатковому періоді пройшла в боротьбі, але без забитих шайб, тому долю матчу, та й загалом бронзових медалей чемпіонату, вирішили буліти. На жаль, у лотереї фортуна відвернулася від динамівців, і перемогу завдяки вирішальному буліту у виконанні Сергія Харченка здобув «Сокіл», який і став бронзовим призером чемпіонату України у ПХЛ сезону 2012/2013.

Сподіваємося, що наступний сезон для «Динамо» складеться більш удало й команда зможе завоювати місце в першій трійці.

У свою чергу, переможець чемпіонату визначиться у серії матчів між «Донбасом-2» та київським клубом «Компаньон-Нафтогаз».

Валерій Несенов, матеріал з газети "Слобідський край" №37 від 26.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта