Харківський "Металіст" програв "Динамо" з рахунком 3:0

02.03.2015 07:53 Спорт
фото прес-служби ФК "Металіст" фото прес-служби ФК "Металіст"
Харківська команда розпочала весняну частину чемпіонату України з футболу з розгромної поразки від київського «Динамо».

За останні кілька національних сезонів багато шанувальників футболу в Україні вже встигли звикнути до того, що матчі між «Металістом» і «Динамо» вважалися не тільки центральним у турі, а й одними з ключових у підсумковому розподілі призових місць.

Однак теперішні реалії такі, що від грізного харківського клубу поступово залишається лише бліда тінь... Так, напередодні виїзного поєдинку з киянами в рамках 15-го туру нинішнього чемпіонату практично всі лідери «Металіста» (з тих, хто лишився після втечі легіонерів) звернулися до своїх уболівальників з відкритим листом, в якому повідомили, що відмовляються виходити на найближчі матчі своєї команди через п'ятимісячну заборгованість по зарплаті.

  Таким чином, втративши перед грою з «Динамо» майже 80 % основного складу, наставнику харків'ян Ігорю Рахаєву довелося в терміновому порядку збирати практично новий колектив з футболістів молодіжної команди «синьо-жовтих» і новачків, більшість з яких підписали контракти з клубом усього лише за день до матчу в Києві. У такій ситуації харківські вболівальники навряд чи могли сподіватися на позитивний результат у поєдинку з одноосібним лідером Прем’єр-ліги, та ще й на його полі. Проте, у першому таймі експериментальний склад «Металіста» зумів дати бій господарям поля та зберегти свої ворота на «замку». Підопічні Ігоря Рахаєва очікувано побудували гру від оборони і до перерви успішно справлялися з поставленим завданням. «Динамівці», хоч і володіли відчутною перевагою, але реалізувати її у них ніяк не виходило. Киян або підводила власна неточність, або на висоті був захист та також «новоспечений» капітан і воротар «Металіста» Сергій Погорілий. При цьому самі в атаку харків'яни практично не ходили. Єдиний напівмомент вони створили вже під завісу першого тайму, коли після сильного удару зі штрафного Юрія Ткачука м'яч пролетів поруч зі штангою воріт киян.

  Другий тайм, як і перший, розпочався під акомпанемент атак столичної команди. Але якщо Джермейну Ленсу та Андрію Ярмоленку в черговий раз не вистачило точності, то їх партнер Юнес Беланда на 52-й хвилині таки вивів господарів уперед. Марокканський легіонер «Динамо» в падінні замкнув навісну передачу, направивши круглий «снаряд» ударом у дотик повз Погорілого - 1:0. Забитий м'яч додав настрою киянам, які продовжили грати першим номером. Особливо активним у господарів був Ярмоленко, але забити йому в цей день так і не вдалося. Проте на 79-й хвилині Андрій виступив у ролі асистента, дозволивши відзначитися Віталію Буяльському. Саме після відмінного пасу Ярмоленка молодий хавбек «динамівців» вискочив один на один з голкіпером харків'ян і в ближньому бою не залишив тому шансів. Остаточно ж «добив» харківську команду ще один молодий гравець «Динамо» Євген Чумак, який вже у доданий арбітром час вдало зіграв на випередження у штрафному майданчику гостей. 3:0 - цілком заслужена перемога команди Сергія Реброва. А ось «Металіст», якщо фінансова ситуація в команді не покращиться найближчим часом, навряд чи зуміє затриматися нагорі турнірної таблиці цього сезону.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта