Хокейне поле самотужки побудували мешканці віддаленого села на Харківщині (ФОТО)

25.02.2013 15:18 Спорт
фото Діани Корсун фото Діани Корсун

Село Благодатне, що на Валківщині, цієї зими підтвердило свій статус «хокейної столиці» району.

Адже за стислий час жителі створили власноруч хокейне поле з необхідним освітленням і льодовим покриттям.

За словами благодатнівців, вони давно мріяли про відкриття хокейного поля, де могли б займатися спортом не тільки дорослі, а й діти. Тому з настанням сприятливої погоди жителі почали невпинно працювати над майданчиком.


Незважаючи на морози, над полем щоденно трудилися десятки людей. Кожного дня заливали воду, вирівнювали лід, встановлювали освітлення. А місцеві артисти готували розважальну програму до дня відкриття.

Свисток головного судді Віктора Детюка розпочав новий хокейний сезон. Перший матч зіграли команди Валок і Благодатного. Уболівальники хвилювалися та підтримували свої команди. Самі ж гравці активно боролися за перемогу, але матч завершився зі справді товариським рахунком – 1:1.

– Ця подія дуже важлива для району і для кожного жителя нашого села, – прокоментував відкриття хокейного поля сільський голова Андрій Ландишев. – Адже це не просто хокейне поле, це вияв згуртованості наших людей. А саме згуртованість є головною для кожної громади. На цьому полі зможуть щоденно грати в хокей усі, хто забажає, адже для цього створено всі умови. Маємо надію, що наші діти будуть активно займатися спортом і розвивати свої здібності.

Після першого матчу на гостей і гравців чекали виступи колективу «Дзвінкоголосі Слобожани» та польова каша з чаєм від місцевих господинь. Хокейні події цього дня перетворились на масові гуляння. Учасники та гості розважались і насолоджувались атмосферою хокейного свята аж до пізньої ночі.


Діана Корсун, Валківський район, кореспондент Школи юного журналіста. Матеріал з газети "Слобідський край" №24 від 23.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта