Світоліна не без проблем проходить в чвертьфінал турніру в Тайвані

02.02.2017 08:59 Спорт
Фото: kaperclub.com Фото: kaperclub.com
Харків'янка у впертій боротьбі здолала Луцію Градецьку.

Зараз в тайванському Тайбеї проходить жіночий тенісний турнір. У ньому бере участь і Еліна Світоліна, яка посіяна під першим номером. Дебютний матч на цих змаганнях для Світоліної видався досить легким. За два сети харків'янка віддала росіянці Родіній всього три гейми (6:0; 6:3).

У другому колі нашу спортсменку очікувала досвідчена Луція Градецька з Чехії.

Перший сет, втім як і його послідовник, пройшли в напруженій боротьбі. Обидві тенісистки з перемінним успіхом грали на своїх подачах, але в підсумку брали їх. Брейки в цьому матчі пішли тільки під завісу партії, коли при рахунку 4:3 Еліна з першого брейк-поінта взяла подачу суперниці. Але на матч Світоліна подати не змогла, 31-річна чешка скоротила відставання в рахунку до мінімального. Однак відновити паритет в сеті не вийшло. 6:4 – перша партія залишилася за Еліною.

Про спеціальні програми для боротьби з раком розповіли медики

Доленосним відрізком для Світоліної у другому сеті та, мабуть, і в усьому матчі в цілому став 5 гейм, коли за рахунку 2:2 подавала харків'янка. Чешка мала чотири брейк-поінти, однак Світоліна не дала суперниці вперше у зустрічі вийти вперед. Цей момент і став переломним у матчі. Далі Світоліна впевнено тримала свою подачу і один раз зробила брейк.

6:4; 7:5 – Світоліна проходить в чвертьфінал, де її суперницею буде туніська спортсменка Онс Жабер, яка зараз займає 181 місце в світовому рейтингу. Матч запланований на завтра, 3 лютого.

Володимир Олександров

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта