Велогонки влаштували в харківському Лісопарку

06.06.2012 16:07 Спорт
Велогонки у Лісопарку Велогонки у Лісопарку
У Харкові відбувся перший етап міжнародної велогонки Veloplaneta Cup, високі результати на якій продемонстрували золочівські спортсмени.

Велоспорт на Харківщині з кожним роком набуває все більшої популярності. І професійні спортсмени, і тисячі любителів у своє задоволення та для підтримки здоров’я сідають на велосипеди й підкорюють траси Харкова та області.
Те, що в місті вистачає небайдужих до велоспорту людей, щороку доводить традиційний «Велодень», який цього року зібрав близько п’яти тисяч велосипедистів. При цьому кожному з них – і професійному спортсмену, і любителю – у першу чергу хочеться відчути спортивний азарт і смак перемоги в гонці. І вже втретє поспіль у харківському лісопарку проводиться гонка Veloplaneta Cup, на якій відточити свою майстерність у боротьбі одне з одним можуть усі без винятку велогонщики незалежно від віку.

Спортсмени змагаються між собою у швидкості й техніці на справжній екстрим-трасі, довжиною близько п’яти кілометрів, яка має ділянки з набору висоти до 200 метрів.

Турнір цікавий не тільки для мешканців Харкова й області, а й для спортсменів з інших міст України та зарубіжжя. Цього року гонка зібрала 212 спортсменів, та, за словами її організаторів, з кожним роком зростає не тільки їх кількість, а й географія учасників змагань. Постійними учасниками харківської гонки вже стали велосипедисти з Києва, Полтави, Дніпропетровська, Донецька та Сум. А на наступний етап Veloplaneta Cup, який відбудеться в Харкові в липні цього року, очікуються гості з Росії та Молдови.

Великим десантом на велогонку приїжджають і жителі Золочева. Цей рік не став винятком, і 18 юних золочівських спортсменів у віці від 3 до 16 років поборолися за медалі в різних вікових категоріях. З тріумфом закінчили змагання Вадим Бабенко, який завоював золоту медаль у віковій категорії 7–8 років, і один з наймолодших учасників гонки Артем Касьян, якому ледь виповнилося три роки. Перемоги здобули і старші золочівці. У категорії юнаки-любителі першим прийшов Віталій Садовий, і лише трохи поступився йому, посівши друге місце, Едуард Власенко. При цьому хлопці набагато випередили своїх найближчих конкурентів. Також варто відзначити непогані результати, які показали Аліна Богдан, Анна Куткова й Максим Цирульник.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта