Через пологи харківська абітурієнтка не встигла здати ЗНО

24.05.2018 16:47 Суспільство
Фото: Педагогічна преса Фото: Педагогічна преса
Сьогодні абітурієнти складали тести з української мови і літератури.

Цей предмет є обов'язковим при вступі, тому ЗНО проходили абсолютно всі випускники області —  близько 21 тисячі осіб.

Про це 24 травня повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. За його інформацією, сьогодні для абітурієнтів свої двері відкрили 95 пунктів тестування, які прийняли тестувальників у повній готовності. Але склали тестування не всі, й станом на 13.00 було відомо про щонайменше дванадцять випускників, які порушили правила та були відсторонені від тестів.

У одинадцятьох — вилучили телефони, ще в одного абітурієнта — паперову шпаргалку.  Десять випускників запізнилися або ж не принесли необхідних документів (паспорт та сертифікат).

— В Ізюмі один хлопчик постраждав через те, що не віддав телефон, але забув вимкнути звук. Але так сталося, що під час тесту зателефонувала мати. Його ЗНО на цьому закінчилося, — розповів Олександр Сидоренко.

Також директор регіонального центру додав, що не обійшлося сьогодні без неординарних, але хороших новин.

— Сьогодні чисельність Харкова збільшилася ще на одного громадянина, адже одна з абітурієнток, яка проходила ЗНО у автотранспортному технікумі, не закінчила роботу, бо змушена була їхати до пологового будинку. Ми дуже раді таким новинам. Звичайно, у неї буде можливість пройти ЗНО пізніше, — розповів Олександр Сидоренко.

Читайте також: Якість відремонтованих доріг перевірили на Харківщині

Олександр Ушаков