Олександр Фельдман: по кому дзвонить дзвін Коксохіму?

01.03.2017 12:45 Суспільство
Фото: feldman.ua/ua Фото: feldman.ua/ua

Народний депутат України Олександр Фельдман закликає громадськість Харкова, всіх харків'ян, яким небайдужа екологічна ситуація в місті, висловити свою підтримку і солідарність позиції людей, які протягом не одного року ведуть боротьбу з Харківським коксохімічним заводом.

«Завтра - суд. І від судового рішення залежить здоров'я і життя людей. І в цих моїх словах немає ніякого перебільшення. Люди, які живуть поруч із заводом, страждають на хронічні професійні захворювання. І мова йде вже не про одне покоління. Я прошу не розглядати моє звернення як тиск на суд. Природно, що рішення має бути прийнято виключно по букві закону. Але я хочу, щоб ми не забували і про дух закону. Пам'ятали, що справедливість - це не абстрактне поняття, коли мова йде про дітей, які цілодобово змушені дихати фактично отрутою. І це - не тільки діти Новобаварського району. Це - наші діти. Я не втомлюся повторювати: «Немає твоїх дітей. Немає моїх дітей. Є - наші діти». Просто хочу, щоб суддя, який буде приймати рішення завтра, пам'ятав про це. Я звертаюся також до голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної з проханням особисто втрутитися в ситуацію щодо вирішення проблеми Коксохіму. Визнаю, вона не проста. Вимагає комплексних рішень. І ні в якому разі не можна залишати без роботи колектив заводу. Мова має йти не про закриття підприємства, а про заходи з переобладнання заводу відповідно до європейських екологічних норм. І без державної підтримки тут не обійтися.

Протягом не одного десятка років ми з моїми виборцями «б'ємо на сполох» з приводу ситуації навколо коксохіму. Це - не локальна проблема. Залишатися байдужими і байдужими - збиткова практика. Земляки, давайте не забувати про класику: «ПО КОМУ ДЗВОНИТЬ ДЗВІН?». Дзвін КОКСОХІМУ дзвонить по кожному з нас.

Автор: Администратор сайта