Регіональним розвитком Харківщини займатиметься спеціальна агенція

21.11.2018 17:16 Суспільство
Фото:europrojects.org.ua Фото:europrojects.org.ua
Пропозицію щодо її створення розглядатимуть депутати Харківської обласної ради під час сесії 6 грудня.

21 листопада рішення про винесення на розгляд під час пленарного засідання сесії обласної ради питання про створення Агенції регіонального розвитку підтримали депутати під час засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, етики, депутатської діяльності та контролю за виконанням рішень обласної ради.

Як ідеться на офіційному сайті Харківської облради, Агенцію буде започатковано на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 р. № 258 «Про затвердження Типового положення про агенцію регіонального розвитку».

Засновниками АРР виступатимуть Харківська обласна рада  та облдержадміністрація, співзасновниками — регіональні торгово-промислові палати, асоціації органів місцевого самоврядування, відділення всеукраїнських асоціацій, місцеві асоціації органів місцевого самоврядування, громадські об’єднання, вищі навчальні заклади, наукові установи тощо.

 — Агенція регіонального розвитку — це неприбуткова небюджетна установа, що утворюється з метою допомоги місцевій владі втілювати регіональну стратегію розвитку і здійснювати заходи, передбачені планом з її реалізації. Така агенція працюватиме як офіс з надання консультацій щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку та загалом сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості регіону, — зазначив перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко.

Він також додав, що вже було вивчено закордонний досвід роботи таких агенцій, який є позитивним.

Основними функціями Агенції стануть:

  • сприяння реалізації програм соціально-економічного розвитку регіону;
  • вивчення досвіду інших держав та використання його в регіоні;
  • сприяння залученню інвестицій у регіон, супроводження інвесторів;
  • організація навчання та підвищення кваліфікації кадрів;
  • сприяння створенню нових робочих місць;
  • сприяння інституційному та інфраструктурному розвитку регіону;
  • підтримка інновацій, підприємництва (МСБ) та стартапів;
  • участь у розробціі пропозицій щодо правового регулювання питань регіонального розвитку.

Серед основних цілей АРР — формування комплексного бачення соціально-економічного розвитку регіону, підвищення конкурентоспроможності області та її бізнесу, а також брендинг, популяризація та просування Харківщини за кордоном.

Читайте також: Меморіальну дошку патріотам відкрили у Харкові. Фото