Свідоцтво про народження дитини тепер видають в обласному пологовому будинку

13.01.2017 11:53 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Нова соціальна послуга допоможе заощадити час батькам.

Свідоцтва про народження в окремих пологових будинках України видають вже другий рік. У нашому регіоні першими на нову систему перейшли міські пологові будинки. Активно впроваджувати послугу в обласних закладах охорони здоров'я почали в кінці 2016- го, - повідомив начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександр Чурсін.

За його словами, всього видано понад 5 тисяч свідоцтв про народження. Послугу розвиватимуть і разом зі свідоцтвом будуть видавати довідки про реєстрацію місця проживання. При цьому варто зауважити, що послуга необов'язкова — за бажанням батьків. Але при цьому платити за неї не потрібно.

 - До породіллі звертається соціальний працівник, і вони вирішують: чи згодна мама, щоб дитині видали свідоцтво про народження відразу в пологовому будинку. 99,9 % жінок погоджуються на таку послугу, щоб не витрачати свій час на оформлення документів, а приділити увагу дитині, - зазначила в. о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан.

Роман Шупенко

Автор: Администратор сайта