Даєш хабар ДАІшнику - маєш відповідати. Прокуратура шукає автора скандального відео

20.11.2013 14:15 Влада
http://sled.net.ua/ http://sled.net.ua/
Гучна справа за участю ДАІшників та активістів не залишилася поза увагою Харківської прокуратури.

Окрім ДАІшників-хабародавців до кримінальної відповідальності можуть притягти того, хто дав хабара.

Як повідомив прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, учора ввечері другим слідчим відділом прокуратури Харківської області дані про факт отримання неправомірної вигоди внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за Ч. 2. Ст. 368 ККУ “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”.

- Інформація слідчими була взята з одного центрального телеканалу. Встановлено прізвища людей, зафіксованих на відео, найближчим часом вони будуть викликані до слідчого на допит. Усі деталі з отримання неправомірної вигоди буде з'ясовуватися слідчим шляхом. Заяв від учасників цієї події не надходило. Слідчі дії проводитимуться незалежно від того, звільнені даїшники чи ні, до того ж, до відповідальності буде притягнена й та особа, яка давала хабара, - повідомила Віта Дубовик.

Правопорушникам загрожує максимальне покарання - чотири роки позбавлення волі.

Нагадаємо, двоє ДАІшників намагалися дати хабар водієві-порушнику

- У одного з водіїв вони взяли 100 гривень, а коли я їм сказав, що зняв це на відео, то в чохлі мого телефону з'явилися купюра в 100 доларів і 1200 гривень. Таке за те, щоб я не викладав відео, мені запропонували вперше, - розповів автор ролика Роман Алексенко. - Повернути їх даїшнику мені не вдалося: він не взяв і відмовився пояснити, що це за гроші.

В обласному ДАІ про негарну ситуацію знають, вчора о 08:00 відбулася зустріч начальника облуправління ДАІ Олександра Єршова та двох інспекторів, які оскандалились .

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта