М. Добкін отримав ляльку на Святого Миколая

19.12.2012 11:01 Влада
фото Тамари Кіч фото Тамари Кіч
Солодкі подарунки і чотири dvd-погравача на честь дня Святого Миколая отримали сьогодні вихованці КЗ «Харківського спеціального навчально-виховного комплексу» від губернатора Михайла Добкіна.

Голова ХОДА завітав до закладу вранці, оглянув майстерню писанкарства, кераміки, ткацьку, спортивну кімнату, кабінет реабілітації, їдальню і каплицю при НВК. Михайлу Добкіну особливо сподобались керамічні ляльки, які власноруч створили дівчата закладу. Одну з найкращих ляльок вихованці подарували губернатору.

У свою чергу Михайло Добкін вручив керівництву закладу чотири dvd-погравача і солодощі для усіх дітей.

- Завдяки dvd-погравачу ми зможемо виводити на екран зображення, які необхідні нашим дітям на уроках, - говорить заступник директора з виховної роботи Іванна Белевцова. - Адже дітям з порушеннями слуху акцент робиться на зорове сприйняття матеріалу. Нам дуже важливо, щоб ця апаратура була з флеш-накопичувачем, щоб кожний викладач, готуючись до уроку, міг зберегти необхідний матеріал на цьому носії. При цьому підготовка займає менше часу, і діти отримують весь обсяг матеріалу.

За інформацією директора навчально-виховного комплексу Надії Середенко, в 12 класах і дошкільній групі навчаються 182 дитини, з яких 24 дитини мають тяжкі порушення мовлення.

- У нас є кабінет реабілітації, який обладнаний новітньою технікою. Діти не просто вчаться виголошувати слово, вони бачать, де народжується звук, бачать його на екрані. Діти співають і танцюють: пісні лунають у супроводі жестів, а танцюємо ми всі, дивлячись на керівника, який показує рухи. Ми лауреати багатьох Всеукраїнських конкурсів, - розповіла директор.

Вона також зауважила, що заклад в повній мірі забезпечений матеріально-технічною базою. В цьому році з обласного бюджету були виділені кошти на 20 комп'ютерів, які заклад отримав.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта