Соціальне таксі для інвалідів та хворих на ниркову недостатність запрацює на Харківщині

17.07.2013 11:30 Суспільство
http://fedpress.ru/ http://fedpress.ru/

Нові машини, які перевозитимуть людей з обмеженими фізичними можливостями, а також возитимуть пацієнтів на гемодіаліз днями з`являться у місті Чугуєві, Красноградському та Ізюмському районі.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, коли в області запрацює соціальне таксі, зніметься навантаження з карет екстреної медичної допомоги. Так, з 371 тис. викликів до екстреної медичної допомоги, які були здійснені за півроку, 20 тис були пов'язані із перевезенням пацієнтів, а 7 тис. людей необхідно було везти на гемодіаліз.

Так, сьогодні в області близько 100 людей по кілька разів на тиждень їздять до Харкова за власний кошт, аби пройти гемодіаліз. За словами Ігора Шурми, соціальне таксі возитиме людей безоплатно. Для цієї послуги закуплять газелі, аби в них можна було одночасно перевозити кілька людей, а також пацієнтів, які рухаються на інвалідних візках.

Введення соціального таксі дозволить мінімізувати кількість випадків несвоєчасного доїзду карет швидкої на виклик. Так, наразі щотижня в області 30 автомобілів не приїжджають до пацієнта вчасно.

Днями соціальне таксі отримають м. Чугуєв, Красноградський, Ізюмський та Валківський райони. На черзі — Балаклійський, Чугуєвський, Дергачівський райони, м. Лозова та Ізюм.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта