Як вивести мурах з хати. Народні поради

04.03.2013 11:54 Суспільство
http://domznaniy.ru http://domznaniy.ru
У народі вважалося, що всі шкідники заводяться через погану атмосферу в домі – приміром, мурахи поселяються в людей із завищеною самооцінкою.

Так це чи ні, сказати важко. Але, безперечно, ці маленькі шкідники дуже дошкуляють господарям. Тому – декілька порад, як їх позбутися:

– Дієвим засобом проти мурах є ромашка лікарська: її розсипають по комашиним стежкам.
– 5 г бури або борної кислоти, 50 г цукру і 50 мл води змішують, додають 0,5 ч. л. меду або варення. Суміш ретельно перемішують і розливають у невеликі блюдця, які розставляють на мурашиних стежках. Принада не псується протягом кількох місяців.
– Буру (або борну кислоту) і цукровий пісок у рівній кількості розтирають у ступці. Суміш розсипають у місцях скупчення домашніх мурашок.
– Змішують 2 ст. л. будь-якого м’ясного фаршу й 0,5 ч. л. меленої сухої борної кислоти.
Розкладають у місцях скупчення мурах.
– Розводять в 1 скл. води 0,25 ч. л. борної кислоти, 3 ч. л. цукру й 1 ч. л. меду. Розставляють приманки на місця, не доступні для тварин, але доступні для мурах, повторюють процедуру протягом місяця.
– Використовують професійні хімічні засоби (приміром, спеціалізовані крейди). Утворюють лінії з них уздовж мурашиних стежок, не перетинаючи їх, так, щоб відгородити мурах від води.

Зоя Голіусова, матеріал з газети "Слобідський край" №21 від 16.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта