Гарбуз: готуємо перше, друге і десерт

Гарбуз: готуємо перше, друге і десерт

Фото: shop.uzex.uz

Гарбуз може бути сировиною для супів, салатів, маринадів, гарнірів, десертів, напоїв тощо, з точки зору кулінарії це універсальний продукт.

І досвідчені господині залюбки використовують цю його властивість. Але, може, хтось із них не знає, що гарбуз «дружить» із корицею, її додають навіть у не десертні страви. І ще: різниця між закускою і десертом може обумовлюватися кількістю цукру й оцту, взятих під час їх приготування.

Тепер — почнемо, перший рецепт — найпростішої справи, для початківців.

 

Печений гарбуз

Фото: smak.ua

Плід розрізають на скибки, викладають їх на деко й запікають при 200 ºС хвилин 50. Усе, можна їсти.

 

Але на завершення сезону консервування запропонуємо і складніші рецепти — закуски й десерту.

 

Гарбуз пряний маринований

Фото: book-of-recipes.info

Знадобляться: 4 кг гарбуза, 300 г червоного гострого перцю, 100 г часнику, 200 г зелені петрушки, 150 г олії; для маринаду – 1 л води, 200 мл 9 %-го оцту, 50 солі, 350 г цукру.

Гарбуз очищують, нарізають кубиками, перець, часник і петрушку дрібнять. Складають у каструлю, заливають гарячим маринадом, додають олію і варять 30 хвилин, помішуючи. Відкидають овочі на сито, розкладають у стерилізовані банки. Маринад кип’ятять ще раз і заливають їм овочі. Закатують.

 

Варення з гарбуза

Фото: dostavkabeer.ru

Знадобляться: 1 кг гарбуза, 1 кг цукру, 400 мл води.

Гарбуз очищують, нарізають кубиками по 1,5–3 см, бланшують 5 хвилин, охолоджують. З води й цукру готують сироп і заливають ще киплячим підготовлений гарбуз, залишають на ніч. Потім знову доводять до кипіння і варять 20–30 хвилин. Знову знімають з вогню й залишають на дві години. Після доварюють до готовності (шматочки гарбуза мають стати прозорими), наприкінці додають ванілін за смаком. Розкладають у банки, закатують.

Матерiaли по темі

Автор: Зоя Голіусова
subscription
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини:
Підписка на розсилку
Хочу отримувати головні новини: