Рецепти консервації: готуємо сливову аджику

31.07.2020 16:45 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Помірно гостра (тим більше, що її гостроту можна регулювати), дуже цікава на смак сливова аджика – знахідка для тих, хто любить фруктові соуси.

Знадобляться:
слива – 1 кг,
болгарський перець – 1 кг,
томатна паста – 0,5 л,
часник – 5–10 зубчиків,
гострий перець – 2–4 шт.,
оцет 9 % – 8 ч. л.,
сіль – 2 ст. л.,
цукор – 6 ст. л.

Болгарський перець (можна брати як червоний, так і жовтий) помити і почистити від насіння, порізати невеликими скибочками. Сливи (годиться будь-який сорт, але смачніше виходить з темних сортів) краще брати стиглі та кріпенькі. Їх потрібно помити, видалити кісточку, перекрутити через м’ясорубку разом з порізаним перцем, часником і гострим перцем. Вилити отриману масу в каструлю, додати томатну пасту, сіль, цукор і варити після закипання на слабкому вогні 30–40 хвилин, наприкінці додати оцет.

Розкласти в гарячому вигляді у стерилізовані банки, закатати, перевернути, укутати й дати охолонути. Зберігати в холодильнику або прохолодному місці.

Читайте також Рецепт аджики з чорної смородини «Відразу до столу»