Сира аджика: вітамінна бомба на зиму

14.09.2023 18:20 Корисно
Фото: dopys.com Фото: dopys.com

Аджика, приготовлена за цим рецептом, зберігається в холодильнику. Вона смакує до всього. Користь її безсумнівна: адже вона не потребує варіння, тому зберігає всі вітаміни. 

Знадобляться: 

  • 1 кг солодкого перцю
  • 0,5–1 кг помідорів
  • 2–3 головки часнику
  • 2–3 гострі перці
  • 2–3 корінчики хрону
  • 2–3 яблука (за бажанням)
  • 50–100 г цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 50 г оцту

Вимийте та підготуйте, видаливши зернятка, перець (з гірким краще працювати в рукавичках). Помийте помідори та корінці хрону, почистіть часник. 
Перемеліть на м’ясорубці перець, помідори, часник та хрін, можна додати 2–3 яблука. Перемішайте овочеву суміш. 
Додайте цукор, сіль та оцет, знов ретельно перемішайте. 
Розкладіть сиру аджику в банки та зберігайте в холодильнику. 
Це базова пропорція, але ви можете додавати інгредієнти, збільшуючи або зменшуючи гостроту за рахунок перця і часнику, або змінити кількість солі та оцту на власний смак. Та варто урахувати, що свій справжній смак сира аджика набуває за декілька днів зберігання в холодильнику. 

Автор: Ірина Мнішек