Фермери Харківщини можуть отримати насіння від ФАО: куди звертатися

08.03.2023 09:49 Агропром
Для підтримки малих фермерських господарств у 9 прифронтових областях, у тому числі й Харківській, відкрито прийом заявок на отримання насіння.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області, кожен бенефіціар отримає 2 000 кілограмів насіння ярих культур, що дозволить засіяти 10 гектарів землі.

Залежно від регіону, фермери можуть вибрати одну з трьох ярих культур: пшеницю, ячмінь або горох. Загалом підтримку отримають 3 000 малих фермерських господарств.

«Програма орієнтована на юридичних осіб (фермерські господарства та товариства з обмеженою відповідальністю) та фізичних осіб-підприємців, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 500 гектарів», – ідеться на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Для реєстрації в ДАР можна скористатися Інструкцією .

У разі виникнення питань дзвоніть:

  • Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; [email protected];
  • Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО):

+38 099 090 7582; +38 068 318 0943; [email protected].

Нагадаємо, невеликі агровиробники з Харківської області з 1 березня зможуть отримати добрива для ярих і озимих культур та насіння соняшнику завдяки проектові, що впроваджується Програмою USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо також, що Україна та Польща досягли домовленостей щодо спрощення проходження процедур при експорті українських зернових та олійних культур транзитом через Польщу до інших країн.

Раніше ми розповідали, що фермери, ФОПи та сімейні фермерські господарства Харківської області до 100 гектарів можуть отримати безкоштовно посівний матеріал. На одне господарство розраховано дві тонни пшениці, ячменю та гороху.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Галина Гришко