У Харківській області аграрії закінчують посів озимих культур

03.11.2023 11:26 Агропром
Осіння посівна / фото ХОВА Осіння посівна / фото ХОВА

У Харківській області засіяли озиминою майже 223 тисячі гектарів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

Всього заплановано засіяти озиму пшеницю, ячмінь, жито на площі 246,6 тисячі гектарів. Також триває посів ріпаку - його засіяли на площі 13,8 тисячі гектарів, що на 30% більше від прогнозу.

«Переважна більшість аграріїв не планує суттєво змінювати посівні площі під озимими культурами у 2024 році в порівнянні з минулим сезоном. Роботи на полях тривають відповідно до періоду. Із застосуванням мінеральних добрив посів озимих культур на зерно здійснено на 59% посіяних площ. Сходи озимих зернових культур отримані на 51% засіяних площ», - повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Також на полях області тривають роботи зі збору пізніх зернових культур. Господарства області обробили 417 тисяч гектарів або 77% до площі збирання. На них аграрії намолотили 1,756 мільйона тонн зерна. Лідерами зі збирання врожаю стали Красноградський, Богодухівський та Лозівський райони.

Раніше ми писали, що у 2024 році аграрії Харківщини зможуть отримати безповоротну фінансову допомогу.

Нагадаємо також, що у Харківській області планується розробити мапу замінованих сільськогосподарських угідь, де зафіксують місця влучань чи велися на території бойові дії, а згодом досліджуватимуть придатність ґрунту для ведення сільського господарства.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко