На Куп'янщині відбулося одинадцять бойових зіткнень

09.12.2023 08:37 Всі Новини
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень на всіх ділянках фронту.

Зокрема, на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 11 атак ворога в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області, повідомляє «Слобідський край», посилаючись на ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ. 

Як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, артилерійських та мінометних обстрілів ворога протягом доби зазнали понад 17 населених пунктів Харківщини: Гур'їв Козачок Богодухівського району, Ветеринарне, Гранів Харківського району, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району та ін.

Авіаударів ворог завдав по Іванівці, Синьківці, Піщаному, Подолах Куп’янського району.

У селі Царедарівка Лозівського району внаслідок удару КАБом горів магазин, пошкоджений приватний будинок. Постраждалих немає.

О 08:40 у с. Моначинівка Куп’янського району внаслідок обстрілу пошкоджений житловий будинок та об‘єкт критичної інфраструктури. Відключено від газопостачання 37 абонентів, триває робота з підключення.

Згідно з даними Генштабу, на Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в бєлгородській області.

Нагадаємо, російська воєнщина намагається захопити село Синьківка в Куп'янському районі, аби зробити там свій плацдарм для наступу на Куп'янськ. Також ми писали, що земельні ділянки, де має бути лінія оборони, передані в оренду приватним суб’єктам господарювання. Прокуратура вимагає їх повернути у державну власність.

Автор: Олег Артаєв