Вакцинуватися від COVID-19 на Харківщині відтепер можна у відділеннях "Укрпошти". Список

08.10.2021 17:20 COVID-19
У 17 громадах Харківської області стало можливим вакцинуватися прямо у поштових відділеннях. В області вже працюють 70 додаткових пунктів вакцинації.

Із 8 жовтня  до вакцинальної кампанії на Харківщині долучили і "Укрпошту". Люди похилого віку зможуть зробити щеплення в місці, де отримують пенсії, зокрема у відділеннях пошти. 

В області вже працюють 70 таких додаткових пунктів вакцинації, близько сотні людей протягом першого дня вже отримали щеплення таким способом. 

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Найбільше пунктів вакцинації у поштових відділеннях отримала Сахновщинська громада.

Таким чином, отримати дозу вакцини можна у відділенні селища міського типу Сахновщина та 14 інших населених пунктів. У список потрапили села: Володимирівка, Гришівка, Лебедівка, Дубові Гряди, Тавежня, Новоолександрівка, Аполлонівка, Великі Бучки, Сугарівське, Багата Чернещина, Шевченкове, Катеринівка, Огіївка та Лигівка.

Читайте також: У лікарнях Харківщини зайняті дві третини ковідних ліжок

 У Красноградській громаді відкрилося  2 пункти вакцинації у відділеннях пошти та 9 – у селах громади. До цього списку потрапили: Куми, Тишенківка, Зоряне, Іванівське, Берестовенька, Хрестище, Піщанка, Миколо-Комишувата, Піщанка.

10 пунктів вакцинації має Кегичівська громада. Відтепер у відділеннях «Укрпошти» можуть вакцинуватися жителі сіл: Андріївка, Красне, Бесарабівка, Нова Парафіївка, Шляхове, Власівка, Парасковія, Лозова. До цього списку потрапили і селища міського типу Слобожанське та Кегичівка.

В Зачепилівській громаді відкрились 9 пунктів вакцинації на пошті. До цього списку потрапили села: Орчик, Олександрівка, Залінійне, Леб'яже, Миколаївка, Рунівщина, Бердянка, Чернещина та селище міського типу Зачепилівка.

7 пунктів запрацювали у Вовчанській громаді. До списку сіл входять: Охрімівка, Бугаївка, Рубіжне, Іванівка, Варварівка, Вовчанські Хутори та селище міського типу Вільча.

Наталинська громада отримала так само 7 пунктів вакцинації. Вони стали доступними для жителів таких сіл: Ясна Поляна, Соснівка, Мартинівка, Добренька, Кобзівка, Петрівка та Наталине.

Читайте також: Харківська область на порозі "червоної" зони. Коли введуть нові обмеження

У Стровірівській громаді відтепер вакцинують у 6 відділеннях «Укрпошти». У список сіл, з можливістю вакцинуватися на пошті, потрапили: Станичне, Караван, Палатки, Слобожанське, Старовірівка та Охоче. 

Зробити щеплення на пошті у Золочівській громаді стало можливим у селах Довжик та Олександрівка.

Краснокутська громада робитиме щеплення у відділенні зв’язку в селі Козіївка.

Крім того, по одному пункту вакцинації відкрили у поштових відділеннях Балаклії, Дворічної, Донця, Змієва, Лозової, Новопокровки, Первомайського та Савинців.

Автор: Микита Гузенко