У 2021 році Харківщина передасть 71 об'єкт на приватизацію — голова регіонального відділення ФДМУ Дмитро Безпалов

27.04.2021 15:30 Економіка
фото: privatization.gov.ua фото: privatization.gov.ua
Фонд державного майна України у 2021 році планує передати у приватні руки 71 об'єкт держвласності, що розташований у Харківській області. Ці кроки дозволять збільшити приватизаційні надходження в бюджет області до 150 мільйонів гривень.

Про це заявив голова регіонального представництва ФДМУ в Харківській області Дмитро Безпалов в ефірі програми «Інформаційний вечір».

Приватизація непрофільних державних активів є важливим етапом на шляху до економічного зростання регіону. За словами Безпалова, торік приватизація в Харківській області принесла понад 44 мільйони гривень. 

Читайте також: Зарядки до Тесли замість купи мотлоху — як приватизація стає шансом на нове життя для державних підприємств Харківської області

Серед основних об'єктів майбутньої приватизації на Харківщині у 2021 році — Харківобленерго, завод «Радіореле», Харківський завод шампанських вин, будівля Державного інституту праці («Градусник») та інші. Дмитро Безпалов відзначив, що новим власником державних об'єктів може стати кожен завдяки простій процедурі. 

— Потенційний інвестор може зайти на зручний сайт privatization.gov.ua — там зібрана вся інформація про об’єкти приватизації. Після відбору цікавих лотів слід подати заявку на участь в аукціоні на Prozorro.Продажі, внести гарантійний внесок, зробити переможну ставку, пройти кваліфікацію, підписати необхідні документи й договір купівлі-продажу. Все — тепер ви новий власник держмайна, — пояснив процедуру участі в програмі приватизації Безпалов.  

Автор: Варвара Барська