Чим завершилися зйомки кіно в Ізюмі 50 років тому

30.10.2021 12:30 Хронограф
Фото: газета "Соціалістична Харківщина" Фото: газета "Соціалістична Харківщина"
На початку липня 1971 року Центральна кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. Горького розпочала в Ізюмі зйомки художньої стрічки «Розповідь від першої особи». В них, окрім головних героїв, взяли участь й ізюмчани – вони знімалися у масовці.

Зйомки в Ізюмі йшли майже чотирі місяці. Газета «Соціалістична Харківщина» у № 211 від 26 жовтня 1971 року повідомляла:

"На вулицях Ізюма і в мальовничих місцях на березі Сіверського Дінця завершуються натурні зйомки нового широкоекранного фільму «Розповідь від першої особи» – про самостійну педагогічну роботу учнів А. С. Макаренка Семена та Галини Карабанових. Більше двох місяців зйомочна група Центральної кіностудії дитячих і юнацьких фільмів імені М. Горького у складі головного редактора А. Балихіна, режисера-постановника Я. Базеляна, оператора В. Базилєва, художника В. Богомолова і директора картини І. Морозова знімали окремі сцени і епізоди.

Глядачі знову зустрінуться з виконавцями дитячих ролей Ігорем Урумбековим, Світланою Орловою, знайомою за фільмом «Хуторок у степу», та іншими юними кіноакторами.

Читайте також: Як в Ізюмі кіно знімали

Виконавець головної ролі артист Мінського драматичного театру імені Янки Купали Валентин Білохвостик перед зйомками гостював у родині вихованця А. С. Макаренка, відомого педагога Семена Опанасовича Калабаліна – він став прототипом Карабанова.

На фото: робочій момент зйомок

Любов Румянцева, яка виконує роль Галини Карабанової, раніше знялася у фільмах «Альпійська балада», де виконала роль Джулії, «Придатний до нестройової» – Лена Корольова, Аничка в однойменній картині та в інших.

Автори і творці нового фільму зустрілися з учнями сільського профтехучилища, журналістами місцевої газети «Радянське життя», культпрацівниками Ізюма та сіл району".  І. Бондаренко, наш кор.

 

Автор: Інна Можейко