Привіт з Харкова, або Які сувеніри можна було привезти з міста 50 років тому

13.02.2022 12:00 Хронограф
Колаж: "Слобідський край" Колаж: "Слобідський край"
На початку 70-х років Харків навряд чи був туристичним містом: від був більше відомим як науково-промисловий та освітній центр. Але харківські підприємства все ж таки налагодили випуск сувенірної продукції. До речі, випускали навіть пам'ятні медалі. Що ще можна було купити на пам'ять про Харків – читайте на сторінках "Соціалістичної Харківщини" п'ятдесятирічної давнини.

№ 21 від 30 січня

Харківські сувеніри

Кожному, хто приїздить до Харкова, приємно зберегти на пам’ять про наше місто сувенір. Йдучи назустріч цим побажанням, колектив заводу технологічної оснастки виготовляє нині ряд оригінальних медалей, на яких вирізьблено пам’ятні місця Харкова. Деякі з цих сувенірів ви бачите на знімку, який ми друкуємо: стелу на вулиці Харківських дивізій; пам’ятник Т. Г. Шевченку; кіноконцертний зал «Україна».

Пам'ятні медалі з Харкова, початок 1972 року. Фото: Слобідський крайрй

№ 30 від 12 лютого

Виставка сувенірів

Виставку сувенірів, що діяла в Будинку техніки, відвідало чимало представників харківських під­приємств. Кращі зразки вони відібрали для виробництва.

Читайте також: Побут у СРСР: що нового з’явилось у господарок Харківщини 50 років тому

На знімках: оригінальний кофейний набір, виготовлений спільно заводом «Теплоавтомат» та будянськими фаянсовиками; посуд Будянського фаянсового заводу; сувенір фабрики «Авторучка». Фото Й. Пітельмана

Сувенири з Харькова, 1972 рік. Фото: Слобідський край

Сувенірна продукція з Харкова, 1972 рік. Фото: Слобідський край

 

Автор: Інна Можейко