Як 50 років тому майбутнє Ізюма уявляли

28.10.2020 16:03 Хронограф
Фото: misto-em.org.uа Фото: misto-em.org.uа
У жовтні 1970 року наша газета писала про диво-техніку – кімнатний двошвидкісний вентилятор, про нові професії на селі – інженерів, наладчиків, механіків. А харківські архітектори розповіли, яким буде Ізюм. Порівняємо?

"Соціалістична Харківщина", № 197 від 11 жовтня 1970 року.

Таким буде Ізюм

У майстерні «Харківпроекту» група архітекторів під керівництвом Р. П. Євелевич завершила генеральний план реконструкції Ізюма, розрахований на 25–30 років.

На майстерно виконаному макеті видно, як розростеться місто, які величні споруди прикрасять його. Виростуть нові підприємства. Буде споруджено мільйон квадратних метрів житла.

Перші новобудови з’являться у заплаві Сіверського Дінця на намитих ґрунтах. Далі 5–9-поверхові красені витіснять старі будинки. У місті буде створено нові мікрорайони.

У центрі нині будується універмаг, намічено спорудження Будинку побуту, готелю та кількох адміністративних будинків. Із цієї частини міста відкриються чудові краєвиди. Здалеку виднітиметься меморіальний комплекс на честь героїв-визволителів, який незабаром зводитимуть на горі Крем’янець.

Читайте також: Як на Харківщині замість газу термальну воду знайшли 

Автор: Інна Дейнеко