Янгол із серветки: робимо новорічний сувенір власноруч

23.12.2022 16:50 Корисно
Ви ж знаєте, що праця руками заспокоює. І не тільки дорослих, а й дітей. Спробуйте зробити з вашою дитиною отакий сувенір – янгол із серветки – для того, щоб прикрасити оселю перед Новим роком або подарувати комусь з близьких. Ви побачите, як світ навколо вас стане трохи кращим, адже це – янгол-охоронець.

Цього янгола можна зробити в прямому значенні слова за 5 хвилин. Дуже буде  добре, якщо ви робитимете його разом з дітьми. Це і спілкування, і творчість  – для дитини це саме те, що вона буде згадувати, коли стане дорослою. А ще це – такий собі антистрес  і для дорослих, і для дітей, адже це творчість, яка потребує зосередженості, уваги та праці руками. І до того ж нічого складного. Ви можете зайнятися розміткою, а дитині доручити, наприклад, вирізати. А "Слобідський край" вам в цьому допоможе. 

Беремо круглу серветку з візерунками, згинаємо навпіл та робимо по центру напівкола відмітку. Від неї під кутом 30 градусів проводимо лінії у два боки та надрізаємо ножицями, не доходячи до центру 1/4 довжини. Це будуть умовні руки. Щоб «укоротити рукава», край серветки відрізаємо.   

Янгол з серветки. Робимо рукава

Робимо тулуб янгола – краї підгортаємо, змащуємо клеєм та приклеюємо, щоб тулуб став об’ємним.

Друга серветка нам знадобиться, щоб зробити янголові крила. Відрізаємо половину та робимо викрійку крил та згинаємо посередині навпіл.        

Янгол з серветки. Робимо крила
Тепер робимо нашому янголу голову з німбом. Беремо клаптик паперу та малюємо на ньому прямокутничок (це буде шия) і овал. Згинаємо посередині та вирізаємо спочатку по загальному контуру, а потім по внутрішньому, роблячи одночасно й німб над головою. Розгортаємо – і всі три деталі: тулуб, крила та голова – готові.

Янгол з серветки. Голова з нимбом

Нам залишається лише зібрати нашого янгола «докупи». Клеїмо до тулуба ззаду нижню частину шиї, а потім зверху на це місце акуратно приклеюємо крила – і наш білий янгол-охоронець готовий.

Якщо вам сподобається, можна зробити декілька варіантів на тему, а то й видумати щось своє. 

Раніше ми розповідали також, як зробити ліхтарик із сірникової коробки та діода та як зробити настільну піч з двох консервних банок