Цікаві місця Харківської області: гід для туристів, які подорожують на автомобілі

Promo
15.09.2021 10:45 Корисно

Сам по собі Харків теж багатий на пам'ятки. Тут є багато архітектурних та історичних пам'яток, церков і храмів, парків. Але найбільшу цікавість для туристів представляють унікальні за своєю самобутністю місця, розташовані на території Харківської області в невеликих селах та селищах. Оглядову екскурсію для нас сьогодні приготував експерт сайту TopCasinoExpert і за сумісництвом досвідчений мандрівник Арен Оганесян.

Почати подорож можна зі Шарівського замку. Він розташований лише за годину їзди від Харкова. Це місце, овіяне таємницями й легендами. Поруч із замком є великий парк із терасами, штучним ставком, басейном та красивими фонтанами.

У селі Антонівка є невелике солоне озеро. Цікаво, що воно розливається далеко від соляних виробок або найближчого моря. Водойма утворилася під час буріння газової свердловини, на шляху якої в товщі землі перебувала соляна лінза. Тиск газу в цьому родовищі виявився аномально високим. Через якийсь час ґрунт біля свердловини разом із нею провалився, утворивши кратер діаметром 60 метрів. Він швидко наповнився водою з надр, яка проходить через поклади солі. Саме так і утворилося озеро.

А ви знаєте, що в Харківській області є справжня пустеля? Її назвали Кицівською, оскільки вона поряд із селом Кицівка. Раніше тут проводили військові навчання й випробування нових танків. Але тепер пустеля цікава хіба що любителям тиші та спокою, а також ентомологам, адже тут мешкає безліч незвичайних для цього регіону комах.

І наостанок варто заїхати в екопарк. Він розташований у селищі Лісове. Відвідування екопарку на сьогодні абсолютно безплатне. Тут можна прогулятися всією сім'єю й зарядитися позитивними емоціями на багато днів уперед. У парку є вольєри з екзотичними птахами, тигром, кенгуру, ламами та пухнастими кроликами. Особливо цікаво спостерігати за мавпочками, які своїми звичками дуже нагадують людей.

Автор: Тамара Кіч