Дитячий сонцезахисний крем: як вибрати

Promo
15.06.2021 16:00 Корисно

Сонце як джерело вітаміну D потрібно всім, у тому числі малюкам, але ризик, якого зазнає шкіра дитини під прямими сонячними променями, занадто великий, щоб нехтувати правилами безпеки. Ультрафіолет залишає на ніжному тілі сонячні опіки, багаторазово  збільшує ризик зміни родимок, призводить до пігментних плям та інших неприємних наслідків. 

Щоб цього не сталося, слід використовувати сонцезахисний крем для дітей .

Вибір крему: головні правила

Щоб не помилитися з засобом, потрібно звертати увагу на рівень захисту SPF, фільтри, які використовуються в кремі, вікові рекомендації й водостійкість.

  1. SPF.

Чим вище значення SPF, тим кращий захист. При виборі дитячого сонцезахисного крему необхідно враховувати фототип шкіри дитини.

У блондинів імовірність отримання опіку надзвичайно висока. Їм не рекомендується перебувати на відкритому сонці, а для знаходження в тіні необхідно використовувати максимальний ступінь захисту – SPF 50.

Для володарів русявого волосся ризик сонячних опіків особливо великий у перші дні перебування на сонці. Спочатку краще використовувати крем із максимальним захистом, а через пару днів його показник можна знизити до SPF 30.

Смаглявим брюнетам обгоріти складніше. З моменту приїзду на море слід обирати крем із середнім рівнем захисту, а після появи засмаги – навіть із низьким (SPF 20).

  1. Фільтри.

Фільтри в сонцезахисних кремах діляться на фізичні й органічні.

Фізичні фільтри, мінеральні або неорганічні, містять діоксид титану, працюють як екран – відображають сонячне випромінювання. Креми на їхній основі щільні, залишають білястий слід і складніше розподіляються. Вони добре підходять для чутливої дитячої шкіри.

Хімічні, органічні фільтри поглинають сонячне випромінювання. Їхні діючі речовини – авобензон, октокрилен та інші. Вони не залишають слідів, легше наносяться, швидше вбираються.

Поєднання фізичних і хімічних фільтрів у сонцезахисному кремі дають максимальний ефект.

  1. Вік.

Уся дитяча косметика розробляється з урахуванням особливостей ніжної шкіри малюків. Але є деякі нюанси:

  • до 3 місяців сонцезахисні засоби не використовують;
  • дітям не підходить доросла косметика;
  • на кожному продукті недаремно є вікове маркування.   
  1. Водостійкість.

Спеціалізована косметика для дітей повинна бути водостійкою й витримувати ігри у воді, постійний рух і посилене потовиділення. Переконайтеся, що на упаковці є відповідна позначка.

Наостанок – збережіть просту пам'ятку!

Навіть креми з фактором захисту SPF 50 необхідно регулярно оновлювати – наносити заново. Підвищений SPF-чинник говорить про сильніший захист, але не про триваліший. Оновлюйте крем раз на дві години; якщо дитина купається або сильно потіє – частіше.

Сонцезахисний засіб – не зубна паста, однієї горошини на все тіло не вистачить. Наносьте крем рясно, занадто тонкий шар не зможе захистити шкіру.

Будь-які сонцезахисні креми необхідно використовувати мінімум за 15 хвилин до виходу на сонце.

Будьте здорові!

Автор: Тамара Кіч