Дрібниці, з яких починається зручність: як правильно вибрати мийку і змішувач для кухні
PromoВи коли-небудь пробували порахувати, скільки разів на день ви користувалися змішувачем на кухні? З упевненістю скажемо: якщо ви не затятий холостяк, який харчується в їдальнях та кафе, то набагато частіше, ніж, напевно, пультом від телевізора. А якщо в будинку є жінка, то для неї зручна кухонна мийка і хороший змішувач – речі значно важливіші, ніж, скажімо, нові туфлі: їх кожен день протягом декількох років носити не будеш.
Саме тому до вибору змішувача та мийки потрібно підійти з усією відповідальністю. А вибирати можна не тільки в магазині або на ринку, але і в мережі Інтернет, наприклад, тут: eurokonus.com.ua/smesiteli. До речі, там величезний вибір змішувачів не тільки для кухні, але і для ванної кімнати.
Змішувач для кухні: види і правила вибору
Фото: design-homes.ru
За принципом змішування води кухонні змішувачі бувають:
1. Двохвентильні: симетричні, вони мають відмінний вигляд на кухні; з мінусів – довше включати і регулювати воду.
2. Одноважільні: для активних кулінарів, коли потрібно все робити швидко; з мінусів – складно відрегулювати точну температуру і напір.
3. Безконтактні: найрозумніші – руки піднесли, і він включився; з мінусів – температура води буде такою, якою ви її виставили.
За геометрією виливу:
1. Високий вилив – одна з найпрактичніших моделей, яка звільняє багато простору між мийкою і краном, а це значить, можна поставити під кран високий посуд, вимити банку, каструлю або вазу.
2. Прямий горизонтальний вилив – має стильний вигляд; зручний для глибокої раковини.
3. Короткий вилив – зручний для невеликих кухонь з простими завданнями: під ним зручно мити столовий посуд та продукти, але не габаритні предмети, такі як сковорідки і деко. Його встановлюють строго по центру раковини. Змішувачі так само бувають з пласким і круглим краном, з вбудованим фільтром для очищення води, з висувним душем – варіантів може бути безліч, на будь-який смак і гаманець.
Фото: design-homes.ru
Мийка: критерії вибору і типи
Почати варто із списку вимог до нової мийки. Оптимальна глибина – для миття великих продуктів і посуду; здатність матеріалу поглинати шуми; стійкість до високих температур і хімічних миючих речовин; монтаж, завдяки якому мийка на кухні не буде соватися, дизайн і матеріал – усе це важливі питання, на які ви повинні дати собі відповідь.
Варіанти мийок можна подивитися тут: eurokonus.com.ua/mojki-dlya-kuhni .
Залежно від способу установки, мийки можуть бути:
1. Накладні. Вони доступні, їх легко встановлювати і за ними легко доглядати, до того ж їх випускають з «крилами» – майданчиками для сушки посуду. Важливо знати, що найбільш міцними є мийки з товщиною стінки не менше 1 мм.
2. Врізні. Їх монтаж нескладний, і – що важливо – вони гігієнічніші.
3. Підстільні. Встановлюються під дерев’яну або кам’яну стільницю. Монтаж – тільки силами фахівця.
Фото: design-homes.ru
За матеріалом мийки можуть бути з нержавійки (найбільш поширений і бюджетний варіант) і кам’яні (дорожчий, різноманітний за кольором і стильний варіант). Обидва мають свої переваги і недоліки: на нержавійці краще видно розводи від води, вона більш «шумна», а кам’яна може розколотися від падіння важкого предмета. Крім того, мийки відрізняються за формою, і тут варто знати, що прямокутна є більш місткою і добре стає в кутку; мийки з нержавійки можуть бути глянцевими і матовими, тими, що обертаються, та ні. Ваше завдання – ретельно розібратися в пропозиціях ринку, зважати на всі нюанси і вибрати ту, яка буде радувати вас щодня!