Кращі настільні ігри для дорослих у 2020

Promo
09.07.2020 17:03 Корисно
Більшість з нас знає про настільні ігри дуже мало. Які вони бувають – настільні ігри для дорослих? Будь-яка середньостатистична людина назве кілька найпопулярніших, наприклад, Лото, «Монополію», «Мафію» тощо, і буде впевнена, що цим списком обмежується асортимент доступних настільних ігор. Це зовсім не так.

Розробники ігор не гають часу і пропонують усе нові і нові ігри, які гарантують незабутнє дозвілля. У нашому огляді кращі настільні ігри для дорослих, які вже сьогодні можна купити в магазинах України.

Популярні настільні ігри для дорослих

«Лицар Маг» – настільна версія «Героїв меча і магії». Її розробником є все той же В. Хватіл, але ця версія трохи складніша в освоєнні, що робить її тільки цікавішою. Вона надає величенну кількість можливостей для самореалізації, має класний і гнучкий «движок». Ця гра заслуговує того, аби бути в списку «Кращі логічні настільні ігри для дорослих». Усі ходи на поле мають бути максимально продумані, або вам ніколи не вдасться здобути перемогу. Розрахована на 1–5 осіб і вік від 14 років.

Gloomhaven є рольовою фентезі грою, в яку можуть грати 1–4 людини віком від 14 років. З її допомогою ви перенесетеся в епоху Середньовіччя, де багато магії, битв і небезпечних ворогів. На вас чекають дивовижні повороти сюжету, хоча більшою мірою тут зроблений акцент на тактику. Гра величенна і одних правил тільки 50 сторінок, але ми гарантуємо, що за нею ви проведете не одну годину і день.

Кращі ігри для дорослих повинні бути простими, але процес гри одночасно має залишатися цікавим. Root розрахована на гравців, яким виповнилося 12 років, а для гри знадобиться від 2 до 4 осіб. Потрібно отримати 30 очок або виконати всі завдання. Це доволі проста гра, яка добре підійде для відпочинку в колі сім’ї. Кожен гравець є главою своєї фракції, а переможе той, хто отримає контроль над чарівним лісом. У грі чотири династії, і у кожної свої унікальні здібності, які дозволяють їй бути домінуючою в лісі і використовувати свою тактику.

Гра Brass версія Бірмінгем допоможе цікаво провести час 2–4 учасникам. Це друге видання, яке відрізняється, насамперед, оформленням. У всьому іншому вона є продовженням захоплюючої економічної стратегії, в якій гравцям належить зайнятися будівництвом, видобутком корисних копалин. Гра доволі складна, тому рекомендована дорослим.

Ще один хіт рейтингу «Найпопулярніші настільні ігри для дорослих» – «Пандемія. Спадщина» – настільна гра для гравців, яким виповнилося 13 років. У грі можуть брати участь від 2 до 4 осіб. Віднині тут є розвиток. Початок такий же, як і в класичній версії, але з кожною партією ситуація змінюється, до того ж ці зміни залежать від характеру гри. Істотні зміни відбуваються в ігровому світі, цьому сприяють наклейки, які зберігаються в конвертах. Учасники отримують усе більше нових властивостей, у них формуються нові відносини.

«Особняки безумства» – гра, яка створена для компанії до 5 осіб, яким виповнилося 14 років. Це гра-страшилка, тому вона знаходиться в категорії «Кращі настільні ігри для дорослих». Події відбуваються в особняку. Учасникам належить досліджувати його і зібрати необхідні докази. На відміну від інших подібних настільних ігор тут зібрано величезну кількість тварин і дивних речей. Це друге видання нашумілої гри, в якій не потрібен гравець-майстер, керуючий монстрами. Його замінює додаток-компаньйон, що дозволило урізноманітнити гру до неймовірності.

Якщо ви щойно ввели запит: «настільні ігри для дорослих купити київ», то просто зобов’язані звернути увагу на «Проект Гайя» – гру для 1–4 чоловік віком від 12 років. Дуже цікава стратегія, в якій гравцям належить колонізувати космос. Вона дуже нагадує популярну гру «Терра Містика». Гравець стає ватажком однієї з рас і прагне зробити її переможцем. Щоб добитися успіху, потрібно раціонально розподіляти ресурси, завойовувати колонії, готуючи їх для заселення своїми людьми. У грі сім планет і завдання для кожного раунду.

Everdell створена для 1–4 людей віком від 13 років. Дія відбувається в невеликому містечку, який населяють тварини, що говорять. Гравці мають доступ до чотирьох сезонів і великої кількості робітників. Через деякий час гравці повинні показати найкраще місто. Принцип дії: розміщення робітників і створення таблиць. Учасники можуть грати фігуркою, картою або готуватися до наступного сезону. Якщо виконати дію немає можливості, гравець говорить – пас.