Найкращі настільні ігри для дітей

Promo
04.10.2022 11:16 Корисно
Багато хто з нас пам'ятає найкращі настільні ігри для дітей, якими раніше насолоджувалися в колі сім'ї чи друзів. Зазначимо, що деякі не тільки збереглися до нашого часу, але навіть стали кращими, отримавши масу цікавих редакцій та оновлень.

А чи знаєте ви, як вибрати кращі настільні ігри для дітей? Не потрібно читати тонни статей і дивитися огляди. Тут ми розповімо про гідні варіанти, які не лише захоплюють, а й позитивно позначаються на розвитку логіки, стратегічного мислення, уяви.

UNO

Входить до рейтингу найкращих настільних ігор, де вік зовсім не має значення – можуть брати участь діти віком від 7 років. Загалом ця гра підійде для сімейних вечорів, де цікаво буде і малечі, і батькам.

Мета гри полягає в тому, щоб позбавитися всіх карт в руках. Для цього існують комбінації та правила. Наприклад, гравці можуть класти карти одного і того ж кольору чи номера, що й попередній гравець. А коли залишається лише одна карта, слід голосно крикнути: «УНО!».

Ця настілка зовсім не складна і не вимагає будь-якої підготовки, тому в неї можна грати будь-де.

Монополія

Популярні настільні ігри розпочинаються саме з неї. Впевнені, що у неї грав буквально кожен. Так, можливо, правила трохи змінилися, проте можна використовувати ті, які вам більше подобаються.

Монополія підходить для дітей віком від 8 років, проте існують і версії для менших діток.

Жести

У цій грі слід вигадати власну тактику, щоб випереджати супротивників, а також дію таймера. Настільна гра включає:

  • три рівні складності;
  • 20 тематичних карток із завданнями;
  • аркуш із наклейками;
  • правила, а також інструкції.

Призначена гра для дітей віком від 8 років. Це одна з найкращих настільних ігор, щоб скрасити зимові вечори та позитивно вплинути на розвиток дитини. Не дивно, що вона має безліч хороших відгуків. Дайте волю фантазії та жестикулюйте!

Чому слід звертати увагу на вік?

Відразу варто зазначити, що обмеження за віком мають на увазі кілька нюансів:

  1. прості та зрозумілі правила;
  2. ситуації, які не поставлять дитину в безвихідь;
  3. позитивний вплив на розвиток чада;
  4. містять історію, зрозумілу дитині.

Обмеження за віком не означають, що настільну гру не слід купувати старшим дітям. А ось молодше – означає.

Ще один важливий момент – участь батьків. Обов'язково поясніть правила чаду, щоб йому легко освоїтися.

В інтернет-магазині Будинок Ігор представлений найширший асортимент популярних дитячих настільних ігор. Фахівці завжди допоможуть з вибором найоптимальнішого варіанту за доступною ціною.