Лайфхаки для городу: шість неочікуваних порад, щоб отримати гарний врожай

21.03.2023 16:50 Корисно
Фото: vladam-seeds.com.ua Фото: vladam-seeds.com.ua

Ці корисні поради прості та ефективні: їх використання може змінити ваше ставлення до городництва назавжди. До того ж використовуємо тільки те, що знайдеться в кожній хаті. 

Йод для томатів 

Якщо розсада томатів погано росте, можна застосувати йод. Для цього візьміть 1 краплю йоду на 3 літри води. Цим розчином полийте розсаду. Після такого підживлення розсада не тільки візьметься в ріст, але й зацвіте раніше, а плоди будуть більшими. Ще йод захистить від фітофтори. Для цього знадобиться кілька крапель  йоду та 250 мл води. Все ретельно перемішайте у 1 літрі води. Таким розчином кожні два тижні обприскуйте свої рослини. Якщо дозування потрібно більше, то візьміть 1 літр молока,  8-10 крапель йоду на 10 літрів води. Томати обприскуйте рясно, щоб з них стікав розчин.

Кориця допоможе

Використовуйте порошок кориці під час вирощування розсади. Просто присипте її коріння порошком кориці, це допоможе уникнути багатьох  хвороб! Кориця має антигрибкові властивості та й ще має приємний запах.  

Профілактика з перекисом водню

Перекис водню може бути корисним для розсади, адже він може врятувати ваші рослини від кореневої гнилі та багатьох грибкових захворювань. Також він добре впливає на проростання насіння. Періодично поливайте свої рослини розчином з 1 частини перекису водню на 32 частини води –  це поліпшить стан кореневої системи рослин та буде сприяти профілактиці захворювань вашої розсади.

 Англійська сіль для розсади

Використання англійської солі під час пересадки рослин допоможе розсаді легше перенести цю процедуру. Коли ви пересаджуватимете розсаду чи саджатимете нові рослини, то на дно ямки додайте чайну ложку без «чуба» англійської солі, покрийте її тонким шаром ґрунту і висаджуйте рослину.

Сода для томатів

Щоб помідори були солодшими, варто посипати ґрунт навколо рослини невеликою кількістю харчової соди. Водночас уважно  контролюйте, щоб сода не потрапила на рослину! Сода вбереться в ґрунт, знизить рівень кислотності. Це може благотворно позначитися на смаку помідорів. 

Цукор+сода проти мурах

Якщо вам дошкуляють мурахи, то візьміть невелику кількість цукрової пудри і розмішайте з такою ж кількістю харчової соди. Посипте сумішшю ті місця, де накопичуються мурахи. Цукрова пудра приверне їх увагу, а сода назавжди розв’яже проблему. 

Раніше ми писали також  про те, як підготувати насіння до весняної посадки,  про те, скільки насіння потрібно для посадки. А ще - як позбутися мошки в розсаді.

Більше корисних порад та рецептів ви знайдете в розділі Корисно на нашому сайті.

 

Автор: Ірина Мнішек