Обираємо джинси для дитини: що варто знати, щоб покупка була вдалою

Promo
29.10.2021 19:00 Корисно
Фото: ratatum.com Фото: ratatum.com
Відомо, що діти з великим задоволенням копіюють дорослих у всьому, зокрема – і в одягу. Джинси – це саме той одяг, який можна надягнути і на малюка, і на підлітка – і всі будуть задоволені, бо це зручно та красиво. Але за однієї умови – якщо ви правильно їх обрали.

Від різноманіття джинсів для дітей навіть у досвідченої матусі голова йде обертом: на ринку, в магазині, на інтернет-сайтах багато пропозицій цього зручного, практичного та сучасного одягу для дівчаток та хлопчиків.

Фото: ratatum.com

Ось тут, наприклад, можна знайти великий вибір для різного віку за привабливими цінами: https://anmir.in.ua/g9283197-dzhinsy-dlya-detej. Але щоб і ви, і ваша дитина раділи покупці, треба взяти до уваги декілька правил.

Магазин: правила вибору джинсів

 Якщо є можливість – ідіть у магазин з дитиною. Завжди краще приміряти «на модель» та спитати – зручно їй чи ні, ніж гадати: підійде – не підійде.

Фото: ratatum.com

  1. Якщо такої можливості немає – ретельно зніміть мірку: об’єм талії, об’єм стегон, довжина по внутрішньому боку ноги.
  2. Ніколи не купуйте «на зараз» – беріть на розмір більший, адже дитина швидко росте.
  3. Для зовсім маленьких обирайте широкі моделі з посадкою на талії на резинці – вони не повинні нічого стискати.
  4. Урахуйте пору року – для тепла оберіть джинси з більш тонкого деніму, для сезону весна-осінь – більш щільного. Але денім, а не синтетика – це обов’язково.
  5. Перевірте тканину «на линьку» – візьміть мокрий сірник та проведіть по джинсах. Якщо він став синім – джинси будуть линяти.
  6. Ретельно огляньте шви: вони мають бути якісними, а сама тканина – м’якою, приємною на дотик. Перевірте фурнітуру: вона не повинна мати гострих краєчків.
  7. Для дівчаток часто обирають джинси з пайєтками, бісером, аплікаціями, вишивкою. Перевірте якість цього «тюнінгу»: відірвана бусинка може стати справжньою трагедією для маленької модниці.
  8. Якщо ви обираєте джинси для підлітка, треба врахувати модні тенденції, «фірмовість» і – для дівчаток – особливості фігури. Наприклад, модні зараз джинси з високою посадкою – не для гладких панянок, так само, як і потертості або великі накладні кишені.
  9. Обов’язково під час примірки попросіть дитину декілька хвилин походити по магазину, щоб з’ясувати, чи зручно їй у новому одягу.

Фото: ratatum.com

Якщо обирати джинси онлайн

Навіть коли ми купуємо в інтернет-магазині щось для себе, це завжди хвилювання – чи підійде, чи буде таким, як на картинці. Що ж казати про одяг для дітей, тим паче – про джинси. Особливо це стосується підлітків, для яких зовнішній вигляд – тобто те, як «сіли» джинси, набагато важливіше інших параметрів.

На купівлю джинсів для підлітка онлайн варто наважатися, якщо ви впевнені, що знаєте смак своєї дитини, або «мандруєте» по сторінках Інтернету в пошуках джинсів разом з нею.

Проведіть обміри дитини. Обираючи на сайті джинси, не орієнтуйтеся за розміром попередньої моделі: різні виробники мають різні лекала, і нові джинси «не сядуть» так, як старі. Краще уважно вивчіть таблицю розмірів конкретної марки, на яку звернули увагу.

Якщо параметри дитини знаходяться десь «посередині», то краще зробити вибір у бік більшого розміру – адже денім має властивість трохи «сідати».

Ну і нарешті – можливість повернення товару ніхто не відміняв, тому приміряйте все акуратно і не відривайте відразу етикетки.  

Фото: ratatum.com

Автор: Ірина Мнішек