Пиріг зі щавелем за 30 хвилин

12.05.2023 18:20 Корисно
Фото: Слобідський край Фото: Слобідський край

Це рецепт корисної і смачної та водночас легкої страви, та ще й без зайвого клопоту.

Потрібно взяти один чи два листи тонкого лаваша – залежно від того, закритий чи відкритий пиріг ви хочете. Інше – за смаком. 

Ріжемо часник, тремо моркву, відрізаємо від листя щавлю хвостики, все це подрібнюємо і підсмажуємо на пательні.

Основний щавель ріжемо, додаємо кисломолочний сир. Можна, якщо є, додати трохи сулугуні, але і без нього смачно.

Всю начинку перемішуємо, солимо, додаємо спеції. Якщо вам подобається багато зелені, можна  ще додати черемшу та кінзу. 

Лаваш викладаємо у форму, змащену олією, щоб були бортики. Зверху викладаємо начинку. Потім накриваємо другим лавашем і заливаємо яйцями, збитими з молоком чи кефіром. Якщо пиріг відкритий – одразу заливаємо.

Ставимо пиріг випікатися в духовку на 20–25 хвилин. Смачного!

Раніше ми писали, як приготувати з лаваша  м'ясний рулет та рулет з сиром та ягодами.

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

 

 

Автор: Інна Можейко