Рецепти для святкового столу: зустрінемо гостей смачно
А у когось можуть бути ще й свої додаткові сімейні свята — хтось, користуючись нагодою, завітає нарешті в гості до рідних-близьких-знайомих-друзів і кого там ще можна додати до такого списку, хтось відзначить день народження... Зрозуміло, що порівняно з новорічним це свята, так би мовити, другого ешелону. Але це не означає, що господиня дозволить собі розслабитися і обмежитися чаюванням з покупним печивом. Щоб трохи полегшити процес організації святкового столу, пропонуємо рецепти страв, нескладних у приготуванні, смачних, таких, що не вимагають походів у магазин за складовими (ну, хіба що пунш може не відповідати цій умові).
Різдвяний пунш
Фото: menunedeli.ru
Це той самий чудовий пунш, який можна купити на новорічних ярмарках, а приготований в домашніх умовах власними руками він і зовсім перетворюється на ідеал. Надто тоді, коли таким гарячим напоєм господарі зустрічають гостей з холоду. Щодо різноманіття складових — то назва зобов’язує!
Знадобляться: сидр — 1 л, журавлиний сік — 200 г, ром — 100 мл, перець білий — 10‒15 горошин, кориця — 2 палички, гвоздика — 4‒5 бутонів, мускатний горіх мелений — 1/3 ч. л., апельсини — 2 шт., журавлина — 100 г, цукор — 50 г.
У великій каструлі змішати, злегка роздавлюючи, цукор та журавлину. Туди ж викласти нарізані кружальцями апельсини. Додати спеції, влити сидр. Довести майже до кипіння, зняти з вогню, додати ром. За бажання напій процідити, але це не обов’язково. Розлити пунш по склянках і відразу ж подати.
Салат з буряка «Апетитний»