Чим пригостити подружок на дівочих посиденьках

07.11.2021 16:00 Корисно
crello.com crello.com

Карантинна буденність впливає на наше життя. Але все одно спілкування між найщирішими друзями (якщо відверто, то таких у кожного не так уже й багато) залишається. А коли це дівчата, то не обходиться без частування.

І таке пригощання на посиденьках має свої особливості. Юна господиня хоче показати свою вправність у кулінарній царині, і — не «як у мами», а — «мої фірмові страви». До того ж вони повинні бути, як то кажуть, у тренді — сучасними, такими, що готують і їдять зараз. Хочеться вразити подружок вишуканими продуктами та незвичним їх поєднанням — і водночас усе це не повинно коштувати надто дорого, бо ж марнотратство не є чеснотою, і ним нікого не здивуєш. А ще бажано, щоб кухонні клопоти не були надто обтяжливими, бо зустріч планується з метою поспілкуватися, поговорити, а пригощання — хоча й бажане, але не головне. Ось скільки всього доводиться враховувати, коли запрошуєш подружок «на чарку чаю і потеревенити»! Тому ми хочемо запропонувати декілька рецептів, які враховують більшість з вимог — звісно, крім індивідуальних уподобань.

 

Салат з креветками і фруктами

Фото: tveda.ru

Ананаси і креветки… Сучасно, вишукано, ще й смачно, будь-кого пригостити не соромно. Водночас — просто у приготуванні й не надто дорого. Саме те!

Знадобляться: креветки відварені очищені — 150 г, ананас консервований — 150 г, яблука — 1‒2 шт., салат зелений листковий — 100 г, майонез — 4 ст. л., сіль — за смаком.

Очищені яблука і листки салату нарізати соломкою, ананас — невеликими кубиками. Все з’єднати, додати креветки, заправити майонезом, посолити й ретельно, але обережно, перемішати. Викласти салат у підготовлений посуд, оздобити гілочками петрушки — і можна подавати.

 

Закусочний вафельний торт з куркою і грибами

Фото: patee.ru

Вафельні коржі — вже готові, з ними просто працювати. Та й «крем» цього торту не надто складно готується. А враження страва справляє цілком вишукане, навіть з натяком на «французьку» — завдяки сирному покриттю.

Знадобляться: коржі вафельні — 3‒4 шт., куряче філе — 800 г, печериці — 400 г, цибуля ріпчаста — 200 г, вершкове масло — 200 г, сир твердий — 150 г, вершки густі — 100 г, мускатний горіх мелений — на кінчику ножа, сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком.

М’ясо нарізати на невеличкі шматочки, обсмажити разом з цибулею, нарізаною півкільцями. Гриби нарізати на невеличкі пластинки, обсмажити на маслі, додати мускатний горіх, сіль, перець і вершки. Останнім покласти обсмажене м’ясо з цибулею. Усе разом протерти через сито (подрібнити блендером — годиться будь-який з цих варіантів). Викласти отриману масу на вафельні коржі, як для звичайного торта. Останній шар на верхньому коржі має бути тонким, майже символічним. Сир натерти на грубій тертушці і посипати зібраний торт. Поставити в розігріту до 180 °С духовку і запікати до утворення золотавої скоринки. Після цього дати торту постояти — щоб охолонув і краще просочився. Подавати на стіл, прикрасивши зеленню.

 

Рулет зі свинини