Рулети й рулетики: прості та незвичні рецепти

27.11.2021 16:00 Корисно
receptisalatov.com receptisalatov.com

Чомусь сама назва страви, яка містить слово «рулет», викликає острах. А насправді готувати рулети не складніше, ніж, скажімо, звичні для будь-якої господарки котлети. Скористайтеся нашими рецептами — і ви в цьому переконаєтеся.

Рулет з оселедця

Фото: wellnessy.ru

Канапе з цим рулетом допоможуть урізноманітнити використання оселедця. Часу на приготування вони потребують небагато, а враження справляють ефектне.

Знадобляться: оселедець слабосолений — 1 шт., плавлений сирок — 90 г, огірки мариновані — 1‒2 шт., перець болгарський — 0,5 шт., кріп — за смаком, майонез — за смаком, хліб — для подачі.

Оселедець почистити, розібрати на філе без шкірки. Викласти філе на харчову плівку, черевцями внапусток. Накрити зверху харчовою плівкою, відбити молотком так, щоб філе стало однаковим за товщиною. Прибрати верхню частину плівки, покласти на оселедець рівномірним шаром натертий на дрібній тертці плавлений сир, злегка змастити майонезом. Посипати огірками, нарізаними тонкою соломкою, дрібно нарізаним болгарським перцем і подрібненим кропом. За допомогою плівки сформувати рулет, починаючи згортати від хвоста до голови. Щільно замотати оселедець у кілька шарів плівки, відправити в морозильну камеру на 2‒3 години. Після цього витягнути рулет з морозильної камери, звільнити від плівки, нарізати на порції товщиною 0,5‒1 см. З хліба вирізати кружечки, на кожний покласти оселедцевий рулет. Подавати охолодженими.

 

Рулети по-італійському

Фото: multivarka-receptik.ru

Середньоземної нотки цим м’ясним рулетикам додають і маслини, і оливкова олія, і сири (в оригіналі — пармезан і рикота, але ми адаптували склад до наших реалій). Тож побалуйте домашніх європейською кухнею.

Знадобляться (на 1 рулетик): яловичина — 1 тонка пластинка (180 г), базилік — 4 гілочки, маслини (без кісточок) — 3 шт., шинка — 1 пластинка, твердий сир тертий — 1 ст. л., кисломолочний сир — 1 ст. л., зелена цибуля — 2 пера, оливкова олія — 1 ст. л., консервовані томати — 50 г, бульйон м’ясний — 75 мл, часник — 1 зубчик, сіль, перець — за смаком.

М’ясо вимити, обсушити, посолити й поперчити. Базилік вимити, обірвати листики і подрібнити їх. Маслини нарізати, покласти на м’ясо, зверху накрити шинкою. Посипати половиною подрібненого базиліку. З’єднати разом обидва види сиру й також викласти зверху. Згорнути м’ясо рулетиком, перев’язати ниткою. Зелену цибулю дрібно нарізати. В олії обсмажити з усіх боків рулет, додати зелену цибулю і трохи потушкувати разом. Потім додати разом із соком томати, попередньо очищені від шкірки — їх потрібно розчавити просто на сковороді. Останніми додати базилік і пропущений через часникодавку часник. Тушкувати все разом півтори години. Коли рулет буде готовим, витягнути його зі сковорідки, а соус уварювати ще 8 хвилин, за необхідності додати сіль і перець. Подавати рулет із соусом і макаронами.

 

Рулетики з квашеною капустою