Здивуємо капустою на нашому столі: рецепти з різними видами капусти

21.11.2021 16:00 Корисно
kuhnyadoma.com.ua kuhnyadoma.com.ua

Зараз у самому розпалі квашення білокачанної капусти, і робити це можна різними способами. Але ми не про цей вельмишановний овоч. Адже крім цього виду капусти є ще червонокачанна, цвітна, броколі, савойська, кольрабі, брюсельська, пекінська, китайська, кейл (чорна капуста)…

І якщо, приміром, пекінська і цвітна — доволі часті продукти в нашому меню, і господарки більш-менш звикли до них і знають, як приготувати, то інші часто залишаються поза кулінарною увагою. Тому ми вирішили запропонувати декілька рецептів з різними видами капусти. Ці смачні страви — до речі, не такі вже і складні у приготуванні — напевно зацікавлять тих, хто хоче урізноманітнити свій раціон.

 

Салат з пекінської капусти з крабовими паличками

Фото: venskayadacha.com

Знадобляться: капуста пекінська — 200 г, крабові палички — 200 г, консервована кукурудза — 100 г, консервовані ананаси — 300 г, сіль — за смаком, майонез — за смаком.

Капусту нашаткувати, крабові палички та ананаси нарізати кубиками. Викласти все в салатницю, підсолити, додати кукурудзу, майонез до смаку — і можна подавати.

 

Червоний салат

Фото: life.pravda.com.ua

Знадобляться: капуста червонокачанна — 0,5 качана, цибуля червона — 1 шт. перець солодкий червоний — 0,5 шт., лимонний сік — 1 ст. л., аджика гостра — 1 ч. л., олія — 2 ст. л., цукор — 1 ч. л., сіль — за смаком.

Усі складові цього салату слід нарізати дуже тонко. Цибулю нарізати півкільцями, збризнути лимонним соком і залишити маринуватися, поки підготовляються інші інгредієнти. Солодкий перець нарізати соломкою, капусту — невеличкими смужечками. Покласти капусту в салатник, посолити і пом’яти руками. Потім додати до неї цибулю, солодкий перець, аджику, добре перемішати, посипати цукром і ще раз перемішати. Скуштувати, якщо потрібно, додати ще лимонного соку й солі. Приправити салат олією — і він практично готовий, бажано тільки дати трохи постояти перед тим, як подавати.

 

Запечений омлет з брюсельською капустою

Фото: harbuz.info

Знадобляться: яйця — 4 шт., вершки або молоко — 100 мл, червоний гострий перець — 0,5 стручка, червона цибуля — 0,5 шт., брюсельська капуста — 5‒6 качанчиків, зелень петрушки — 3‒4 гілочки, сушена пряна зелень за вподобанням — 1 ч. л., сіль — за смаком, олія — для обсмажування.

Капусту вимити, обсушити. Розрізати кожний качанчик навпіл. Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Перець вимити, видалити насіння, нарізати кільцями. Петрушку вимити, обсушити й подрібнити. Розігріти в сковороді олію, вкинути цибулю та перець і обсмажувати разом протягом 3 хвилин. Додати| капусту й смажити ще 4 хвилини. Додати петрушку та пряну зелень, перемішати і зняти сковороду з вогню. Яйця збити з молоком на пишну однорідну масу, присолити. Перекласти овочі у форму для запікання, залити яєчною масою. Поставити форму в розігріту до 200 °С духовку й випікати 15 хвилин.

 

Овочевий суп з броколі