Що приготувати з тушонки: два рецепти випічки

11.06.2023 13:20 Корисно

Набридли каші або картопля з тушонкою? У нас є два найнеочікуваніші рецепти, де запаси «гуманітарки» стануть у пригоді: пиріг та запіканка.

Закритий пиріг з тушонкою

Цей простий рецепт допоможе вам звільнити місце для нових запасів і подати до столу багату, смачну та насичену страву.

Знадобляться

Для тіста:
Борошно пшеничне – 250 г
Вода – 150 мл
Цукор – 5 г
Сіль – за смаком
Дріжджі сухі – 10 г
Олія соняшникова – 20 мл
Яйце куряче (жовток ) –  1 шт.

Для начинки:
Тушонка – 300 г
Цибуля ріпчаста –  1 шт.

У 50 г теплої води розпустіть дріжджі і цукор. Дайте постояти 20 хвилин. Потім у дріжджову опару додайте борошно, сіль, 100 мл теплої води і замісіть тісто. Накрийте рушником і залиште підходити на 1 годину.

За цей час підготуйте начинку. Дістайте з банки тушонку і подрібніть шматочки м’яса. Цибулю очистіть, наріжте дрібним кубиком, додайте до м’яса і перемішайте.

Готове тісто обімніть, розділіть на 2 частини і розкачайте їх за розміром форми для випікання. Змастіть форму олією і викладайте один пласт тіста. Покладіть на нього начинку з тушонки. Накрийте другим пластом тіста і защипайте краї.

Змастіть поверхню жовтком і випікайте за температури 180°C 40 хвилин.

Запіканка з вермішелі з тушонкою та сиром

Рецептів різноманітних запіканок існує безліч, але ця страва допоможе вам «вполювати» відразу двох зайців: використати запас неліквідної «гуманітарки» у вигляді макаронів та тушонки, а також нагодувати родину чимось незвичним та смачненьким.  

Знадобляться:

Тушонка – 400 г
 Макаронні вироби – 450 г
  Помідори – 4 шт.
  Яйця – 4 шт.
  Сир твердий – 150 г
 Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  Сухарі панірувальні
  Масло вершкове – для змащування
   Зелень – за смаком
    Сіль, спеції – за смаком

Відваріть будь-які макаронні вироби до готовності. 

Цибулю наріжте дрібними кубиками, обсмажте на сковороді, використовуючи жир із тушонки. Через 3-4 хвилини додайте м’ясо і розминайте його. 

За 5 хвилин додайте нарізані кубиками помідори. Поперчіть і посоліть за смаком, за бажання додайте сушену зелень. Перемішайте та готуйте 10 хвилин на слабкому вогні. 

Форму для запікання змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями. Яйця збийте з дрібкою солі, змішайте з макаронами та м’ясом з овочами. Викладіть у форму, розрівняйте і посипте твердим тертим сиром.

Запікайте в духовці близько 40 хвилин. Подавайте у гарячому вигляді.

Більше корисних порад та рецептів ви знайдете в розділі Корисно на нашому сайті.

Автор: Ірина Мнішек