Страва на родинну вечерю: м’ясні гнізда з грибами і сиром

19.03.2021 18:00 Корисно
Фото: sovetok.com Фото: sovetok.com
Відмінний рецепт для любителів м’яса і грибів. Таку страву можна і подати на вечерю, і приготувати її на святковий стіл. І будьте готовими до того, що близькі обов’язково попросять добавки.

Знадобляться: фарш м’ясний – 600 г, печериці (середні) – 4 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., яйце – 1 шт., батон – 2–3 сухі скибочки, молоко – 100 мл, твердий сир – 100 г, сметана – 1–2 ст. л., соняшникова олія – для смаження, петрушка свіжа – кілька гілочок, приправа для грибів – за смаком, сухарі панірувальні – 100 г, сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Замочити в гарячому молоці скибочки батона. Печериці помити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю почистити і дрібно порізати. На соняшниковій олії обсмажити спочатку злегка цибулю, потім додати гриби і смажити, поки з грибів не випарується сік. Додати приправу, сіль, сметану, перемішати і готувати ще 3–5 хвилин. М’ясний фарш (можна брати свинячий і яловичий у рівних пропорціях) перекрутити ще раз на м’ясорубці (фарш повинен бути максимально перемелений) разом з розмоченим та віджатим батоном і петрушкою. Додати до фаршу яйце, сіль і мелений перець, добре вимісити і відбити фарш. Скачати з фаршу кульки середніх розмірів, обваляти їх у панірувальних сухарях. За допомогою склянки чи будь-яким іншим способом зробити поглиблення посередині кульки і сформувати бортики. У поглиблення кожної кульки викласти трохи грибної начинки. Утворені «гнізда» покласти на деко, застелене пергаментом, і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Поки «гнізда» запікаються, натерти на дрібній тертці сир. Через 30 хвилин натертий сир розкласти зверху кожного «гнізда» і запікати в духовці ще 15–20 хвилин, поки сир не зарум’яниться. Готові «гнізда» викласти на блюдо і можна подавати на стіл.